lördag 26 juli 2008

Sol, vind....men inget vatten

Hej på er!

Hur har ni det i sommarvärmen. Själv håller jag på att smälta bort, jag transpirerar något fruktansvärt. Kunderna som kommer berättar så snällt att de varit på stranden och det var "såååå skönt".

"Tack ska ni ha!" Som om jag inte förstår det, att det är skönt alltså. Jag syselsätter mig med att beställa höst-och julsaker. Den rätta stämningen vill inte riktigt infinna sig, men skam den som ger sig. Vår leverantörer har fantastiskt fina saker som jag längtar efter att få in i butiken.

Men än är det sommar - tack och lov. Flugorna och myggen verkar trivas. Ogräset växer trots värmen och tomaterna slokar i växthuset.

Vår kanin, Harley (efter motorcykeln, ni vet) har varit ute på äventyr. I tisdags när jag skulle mata henne och Helge, (Jo, tjejkaniner kan visst heta Harley)var hennes bur tom. Hon hade tagit sig ut.

Jag letade kring hela gården, det är ju inte så att hon kommer skuttande på beställning som en hund. Ingen kanin. Ville inte tänka på att en stor räv synts i grannskapet förra veckan. Grannarna hade sett den snoka runt.

Ludvig tog emot beskedet att hans kanin rymt med jämnmod. "Då får vi smyga på henne." tyckte han. "Vi kan fånga henne med min håv".

Bra idé, tyckte faktiskt jag, om vi nu hittar henne....

Efter tre dagar, igårkväll, låg hon plötsigt utanför sin bur i solen och jäste. Jag gick fram och öppnade buren och hälde upp mat till henne och då hoppar hon in!!!!

Äventyret är slut för denna gång och nu har Jocke en ny uppgift på sin lista.
  • Bygga ny, rymningssäker bur till Harley.

2 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Ja usch för denna värme. Jag kan skicka ner lite till till dig gumman.:-)Står inte ut här.

Bra att rabbiten kom hem igen. Vi har en också som gör sina försök. Puss

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken tur att kaninen kom hem av sig själv. Är inte avundsjuk på dig som får sitta inne i affären. Njuter vid badet hela dagarna. Ska bli spännande att se vad som kommer in i din butik till hösten.

kram Ullis