måndag 21 juli 2008

På besök hos allra käraste syster

I dag har jag och barnen varit på utflykt. Vi packade bilen full med badgrejer och åkte till skogs. Det kanske låter aningen knasigt, men faktum är att min syster och hennes sambo har ett förträffligt trevligt nyköpt hus just i skogen... med pool.

Nu ska ni få er en annorlunda rundvisning i ett helt annat inredningsforum än ni är vana vid, iallafall här på min sida. Man kan säga att om jag är på den ena sidan står min syter på den andra. Vilket betyder att vi inte kommer ihop oss om prylar på en loppis eller när vi ärvde saker från mormor eller farmor. Våra inredningsstilar är som dag och natt. Sitt kvar ska ni få se.


Anna är fenomenal på att hitta saker på loppisar och andra trevliga ställen. Dessutom är hon händig och påhittig vilket visar sig i hennes hem.

Det vankades nu ingen sol ute i skogen utan vi fick roa oss med att dricka kaffe och äta kakor. Jag parkerade min breda bakdel på denna vackra tingest, en plastig pall som är en riktig nostalgikick.
Radion var farmor och farfars. Jag kan minnas att den stod i deras kök och att den jul fa kring jul dekorerades med tomtar.


Tavlan är en dröm för alla som gillar retrostilen.


Farmor brukade också ha sådana här små rara blommor, suckulenter. Krukan inhandlades på loppis nu i helgen.

Även utomhus i den mysiga trädgården har Anna hunnit sätta sin prägel, de har bara bott i huset sedan första maj.

Fina arrangemang finns utplacerade här och var.


Uteplatsen med eftermiddagssol. De turkosa stolarna är ännu ett arv från farmor och farfar.På väggen klättrar diverse blommor, bland annat krasse.Trädgården rymmer även en hel del vackra blommor. Anna och Niklas har nu i sommar hunnit plantera en del. Känner jag min syster rätt kommer det bli helt fantastiskt där framöver.


Fjärliarna stormtrivs och bina surrar runt. Gissa vem som ska norpa plantor, fröer och skott här under hösten?
Vackra ringblommor. Att jag aldrig kan komma ihåg att så egna.


Nu är inredningsreportaget slut för denna gång. Vi lämnade skogen med magarna fulla av hembakt rulltårta och en hel kasse full med eklöv. Vad det ska bli av de, ja det får ni se i morgon.
Framöver lovar jag er att ni ska få titta in hemma hos oss. Det lär ta ett tag för jag måste först städa.....Det är inte min starka sida.

3 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Åh städa har jag inte heller lust med. Det är först när jag inte står ut som de blir storröjning. Sedan hålle jag efter jätte noga tills jag inte orkar längre o nästa förfall kommer. Kul med din syster att ni har så olika stilar. DEt är ju jättebra som sagt för ni vill ju aldrig ha samma ssak. Härliga bilder du visar från hennes hus o trädgård.

kram Ullis

Vägen till Drömhuset sa...

hejhej! vad fint hon har det din syster :) känner igen det där med olika stilar, jag och min ena syster är som natt och dag.. hennes inredning är svart och minimalistisk och min är vit med ombonade drag.. men kul är det att alla är olika. stor kram sara

inredaren sa...

Hejj igen. Tänkte höra ifall du har öppet i butiken den 2 agusti, det är en lördag, ska till rynge loppis för att se om jag kan göra några fynd då..hehe..och då kan jag svänga in om och kolla på din butiq..=) hade ju varit så roligt att se hur det har blivit nu när ni äntligen har öppnat den. Ha det så bra så länge mvh//martina