söndag 26 oktober 2008

Pysselhelg

Hela helgen har det regnat och blåst, en perfekt anledning att stanna inne och pyssla. Hela familjen har pysslat och det ska ni få se bilder på en annan dag.
Idag tänker jag bara visa vad jag har gjort.

I fredags kunde jag inte låta bli....jag var bara tvungen....att köpa Allers julmagasin, en helt nyutkommen, fantastiskt mysig och alldeles underbar inspirationsbibel.
Jag satte genast igång. Undan med allt annat på köksbordet och fram med spetsar, tyg och symaskin. Här ska sys. Jag började först lite försiktigt med att göra en ljuslykta. Gamla spetsar, linnetyg och en glasburk behövdes, resultatet ser ni här:
Efter en mjukstart ville jag nu pröva att göra något mer avancerat. En artikel om Tilda-ängelns skapare fick mig att vilja göra ett par fantastiskt söta änglavingar. I tidningen är de gjorda i rödrutigt tyg, men jag föredrar dem i vitt.
Dessa ska Ronja få ha hängandes på sin säng, vakandes över henne när hon sover. Sidenbandet är från hennes dopklänning, det kändes som de kom väl till pass på vingarna. Helt underbara, eller hur?

5 kommentarer:

Mizty sa...

Gissa om jag gillade dom *L*
Min symaskin står fortfarande inne skåpet, men nu får den kanske komma fram.

E folk förtrödna eller vad är det frågan om. Svenska avundsjukan är ju ett välkänt fenomen. Ge dig inte, Cilla!

Kram Mizty

Annika sa...

Min julfrossa idag består av en påse cloettas juleskum.

Nettan sa...

Vad duktig du varit i helgen som sytt & knåpat =0).
Ljuspåsen vart superfin, ska försöka trixa ihop en själv.

Änglavingarna vart söta även dom..

Kram Nettan

Ullis/Leva på landet sa...

Köpte den tidningen idag och har bara bläddrat lite i den. Är också sugen att sy en ljuspåse. Din blev så fin. De vingarna kommer att bli perfekta vid sänagen.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Meddelålderskvinna sa...

Jag måste köpa Allers idag!
Fint du har sytt!
kram Zinkbaljan