lördag 11 oktober 2008

En utmaning av världsklass

Har ni någon gång tänkt på hur bra vi har det här i Sverige? Vi bor i möjligheternas land där du faktiskt kan få hjälp och stöd med det mesta.


Jag har haft den fantastiska möjligheten att växa upp i en familj, med föräldrar och en syster som alltid ställer upp och finns för mig. Dessutom har jag vänner och släkt runt omkring mig som bryr sig och ställer upp i alla väder.
Vi har ju alla ett bagage med oss genom hela livet och det består av både bra och mindra bra saker, men jag tror att vi i Sverige bor i världens bästa land.


Igår morse hade jag ännu en konflikt med Ludvig, min ohängde treåring. Eftersom han inte vill äta frukost försöker vi nu med alla medel.

Ett nytt sätt att få i honom åtminstone lite filmjölk är att han får använda ett sugrör.


Jättebra, så länge det sugs i röret och inte blåses. Visserligen gillar jag vit inredning, men även vita filmjölksfläckar kan avge en odör efter ett tag. Det vet alla mammor...

Ronja som inte förstår allvaret i att mamma hatar att städa skrattar förnöjt vilket givetsvis trissar upp storebror. Snöbollseffekten....


¨~~~~~~¨~~~~~~¨


Igår kväll hamnade vi, hela familjen framför teven. Efter att ha tittat på en barnfilm, satte vi på SVT och fick in kanalen med Världens barn.


Detta gav mig en verklig tankseställare och jag kom på en utmaning.


Hur många andra länder har fri sjukvård, som vi här i Sverige?


I hur många andra land i världen kan du öppna kranen och dricka direkt?


Vi gnäller över att behöva gå nio obligatoriska år i skolan, vi borde skämmas.


Vi föräldrar har rätt att stanna hemma och får bidrag, för att ta hand om våra nyfödda barn och får dessutom pengar för att stanna hemma från jobbet om de är sjuka.


Skulle vi eller barnen bli sjuka eller råka ut för en olycka har vi en fantastisk sjukvård som finns där. Jag vet själv eftersom jag snart har klippkort på akuten.


Våra svenska barn behöver inte jobba för att försörja sig själv eller sin familj. I Sverige finns utrymme att få vara barn.


Så, min utmaning till ER är:


Sluta gnäll över era "små problem", det mesta går att lösa.

Sätt dessutom in 100kr till Världens Barn. Det har vår familj gjort.


Om du antar utmaningen, skriv en kommentar, så sätter jag upp dig i listan:

Vi stöder Världens barn! (till höger)


2 kommentarer:

Haga i Vitt sa...

Hej! Klart att jag antar din utmaning. Vi behöver alla påminnas om hur bra vi faktiskt har det. Vår familj har gjort en insättning till Världens Barn för att dra ett litet strå till stacken. Många bäckar små ...
Kram Mia

Moi Mizty sa...

Visst har vi det bra
och jag antar din utmaning med glädje, för alla barn.

Kram Mizty