lördag 22 augusti 2009

Dags för köket

Jag går i väntans tider. Ja, nu är det inte så att jag väntar barn igen, utan vi väntar på ett klartecken från vår mäklare att gården är såld.

Som ni vet är vår vackra gård till salu och vi har i dagarna haft visning och faktiskt fått ett intressant bud. Så nu väntar vi och väntar...

Under tiden fortsätter jag visa runt i gården för er som tycker det är kul att läsa hemma-hos-reportage.

Idag har vi kommit till köket och det är helt nytt, inte ens riktigt färdigt. Men den sista touchen överlåter vi till de nya ägarna att fixa.

För mig är köket hemmets hjärta, här ska det finnas plats för många. Det är dessutom här vi ofta hamnar vid olika tillställningar. Dessutom gillar jag vårt kök eftersom det är gott om plats och vi kan sitta många och äta samtidigt. Det är inte alltid kul att sitta i salen och då gillar jag köket.

Köket kommer från SweNova och kallas Herrgård om jag inte minns fel. Färjen är vaniljgul och till detta ekbänk samt vitt kakel. Själv tycker jag att det är superfint.(kommer sakna det mycket).

Matplatsen rymmer många, vi kan sitta sex stycken runt bordet till vardags och vid fester finna utrymme att vända bordet. Då har vi en iläggsskiva och vips kan vi sitta 10 stycken. Perfekt!

I vår familj fungerar även köksbordet som bakbord, rit och skrivbord och ibland sitter jag och syr i köket. Vi har egentligen andra platser för detta, men det är liksom mysigare att arbeta där alla andra är. Så det är sällan det är så här snyggt och städat i vårt kök.
Nu till senaste visningen av huset hade jag blandat santini och fresia i en gammal mjölkflaska. Det blev verkligen en snygg blickpunkt på köksbordet tillsammans med silverljusstakar i olika modell. Löparna köpte jag för något år sedan på Hemtex.

5 kommentarer:

Petra sa...

Oj vilket underbart lantkök Cilla!
Håller tummarna att ni få gården såld som ni planerar och att flytten till det nya paradiset går av stapeln.
Det var kul att träffa dig igen -idag i din underbara butik, sitter nu med smärtstillande salva klistrad på ryggen och vid fel rörelse ska jag kippa efter andan, men jag ger mig aldrig och har börjat forma och modellera det vi talade om idag. ;O)
Blockljusen jag köpte hos dig passar utmärkt till höstdekorationen ! Snart få du se.
Kram, Petra

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Jättevackert...måste va svårt att skiljas från:(

Trevlig lördags kväll!!
Kramis Millis ♥

Ullis/Leva på landet sa...

Är så fint i ert kök. Håller verkligen tummarna för att ni får gården såld nu. Har ni hittat något istället för den?

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men vad kul! Hoppas det går vägen!

Kram Annica

Lisa på Furutorp sa...

Hej Cilla!

Nu är vi äntligen hemma igen efter vår Skåne-tripp! Jättekul att träffa dig IRL, men sen kom jag på att jag glömde alldeles bort att ta bilder på dig & butiken, stön!
Hoppas det är ok att låna en bild från din sida, tänkte göra ett litet inlägg om resan idag.
Besökte även Maria på Torsvik, och köpte lite gottis av henne.
Sen måste du bara besöka Marita på A mouse in a house, som vi pratade om, en mycket vacker gårdsbutik!

Välkommen förbi Furutorp när du styr kosan mot Dalarna!

Kram, Lisa på Furutorp