fredag 27 juni 2008

Arbetsmöte med impulsshopping!

Företaget vi håller på att bygga upp, Cillas Cottage är ju än så länge min mans. Jag är ju föräldrar ledig (vem har hittat på det ordet) och hjälper bara till när det behövs (hela tiden).

Idag hade vi bokat in snälla mormor (Tack mamma!) som ryckte ut och tog hand om vår avkomma för en stund.

Jag och min äkta hälft begav oss till Ystad för en stunds samtal i lugn och ro. Dvs utan blöjbyten, nappletande, Ludvig slår Ronja, Ronja tar Ludvigs napp, hunden kräks på golvet, sex kattungar kravlar ur sin låda, fåret rymmer, telefonen ringer och kaffet är slut.

Vi styrde kosan mot Bäckahästens café, eftersom man där kan sitta i trädgården i lugn och ro. Efter ca fem minuters kaffedrickande vände vinden och det började blåsa kallt ....och regna. Vi tog brickan med oss och flyttade in. Äntligen lugn och ro....

Nu är det ju så att ekonomi är inte min starka sida... har aldrig varit och kommer kanske aldrig bli. Jag kan göra av med pengar, det är jag nog världsbäst på om jag nu ska skryta lite, men gäller det budgetering, bokföring och annat tråkigt, står jag inte främst i ledet. Detta är gubben min bättre på... men helt oförstående i mitt handikapp. Suck!

Han däremot fattas de cellerna som har hand om tyger, färger, gardiner, inredning, blommor mm. Han blir stående handfallen om vi kommer in i en tyg eller inredningsaffär.

Jag förstår inte hur man inte måste titta in i alla inredningsbutiker och tygaffärer samt blomsteraffärer i hela Ystad om vi ändå är där. "Sånt säljer vi ju själva" säger han.


Precis, därför MÅSTE jag ju kolla in konkurrenterna. De kanske har något vi inte säljer och då kanske jag vill ha en sån.....Ja, ni fattar!

Resultatet av arbetsmötet blev, att vi ska fortsätta jobba på det vi är bra med...fast jag lovade att försöka förstå lite mer ekonomi.


Dessutom råkade ju tygaffären på
gågatan ha rea, halva priset
ALLA tyger och då hoppade
rullarna på mig. OOOOPPPS!
Så nu har jag mer på sylistan,
fina färger och läckra mönster.
Ni kan ju gissa vad det ska bli!På vägen tillbaka till bilen
- en affär som är helt underbar.
Fast den är liten skulle jag kunna
stanna i flera timmar.
Åhh, vad de är duktiga där.
Eftersom jag hade kameran i
fickan ska jag dela med mig
av skönheten.
Oj, det var mycket att berätta idag. Sköt om er!

4 kommentarer:

Jema Rose sa...

Kul att du kikade in på min blogg! Du är varmt välkommen åter..!

: )

Kram & trevlig helg!

/ Jenny

<3

Cattis sa...

Va roligt att du tittade in hos mig så jag tittade in hos dig!!!
Jättefin blogg du har....

Kram Cattis

Ullis/Leva på landet sa...

Det är väl ganska vanligt att vi tänker olika mot vad våra karlar gör. Skönt att ha ett möte utanför hemmet i lugna och ro. Härlig blomsteraffär. Påminner mig om Blomsterflärd som vi har här i Leksand.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Lisa sa...

Vilken mysig liten butik! Var ska du öppna din gårdsbutik om jag får fråga?

Lisa