tisdag 30 juni 2009

Måndagens ledighet ägnades åt besök hos vänner, poolbad hos lillasyster Anna samt flädersaftskok. Fast barnen höll på att dränka varandra i poolen, fylld med en decimeter vatten lyckades jag få ihop receptet. Tror jag....på fredag har saften stått fyra dagar i kylen och då är det dags att tappa upp den på flaskor. Mums!
Receptet kommer under bilderna!

Cillas Fläderblomssaft:
30 fläderblomsknippen
3 citroner i tunna skivor
50g citronsyra
1,5 dl kokande vatten
1,5 l socker
Lägg fläderblommorna i en stor skål, minst 5 liter. Skiva de skrubbade, tunnskivade citronerna och varav ner i fläderblommorna. Koka upp vatten tillsammans med socker och citronsyra. När vattnet kokar häller du blandningen över fläderblommorna och citronerna. Låt svalna, täck med plast eller ett lock och låt stå svalt i tre-fyra dagar. Sila sedan bort fläderblommorna och citronerna och tappa upp saften på flaskor. Förvara saften kall eller frys in i lagom stora doser.
Servera saften iskall, jag tycker den är godast så.
Lycka till!

4 kommentarer:

S o F sa...

Wow, har du bytt layout nyligen. Så himla fint det blev - väldigt fräscht och välkomnande.
Och snyggt gjort med bilderna lite så där "på sniskan" och med ramarna runt.

Bra jobbat!

Ha det gott!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hejsan, där ser man, nu har jag inspirerat dig till saften.
Jag har fryst in mina första 6 Liter stark flädersirap idag, och nästa sats är på gång redan.
Ha det, Petra

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Ser sååå läskande o gott ut..sk prova det!
Så ska jag göra jordgubbs saft o rabarbersaft med...mycket som ska hinnas med ju:))))

~~♥Kram Millan ♥~~

Ullis/Leva på landet sa...

Är ju så otroligt gott. Har bara inte fått tag på någon fläder än i år.


Kram Ullis