tisdag 30 juni 2009

Måndagens ledighet ägnades åt besök hos vänner, poolbad hos lillasyster Anna samt flädersaftskok. Fast barnen höll på att dränka varandra i poolen, fylld med en decimeter vatten lyckades jag få ihop receptet. Tror jag....på fredag har saften stått fyra dagar i kylen och då är det dags att tappa upp den på flaskor. Mums!
Receptet kommer under bilderna!

Cillas Fläderblomssaft:
30 fläderblomsknippen
3 citroner i tunna skivor
50g citronsyra
1,5 dl kokande vatten
1,5 l socker
Lägg fläderblommorna i en stor skål, minst 5 liter. Skiva de skrubbade, tunnskivade citronerna och varav ner i fläderblommorna. Koka upp vatten tillsammans med socker och citronsyra. När vattnet kokar häller du blandningen över fläderblommorna och citronerna. Låt svalna, täck med plast eller ett lock och låt stå svalt i tre-fyra dagar. Sila sedan bort fläderblommorna och citronerna och tappa upp saften på flaskor. Förvara saften kall eller frys in i lagom stora doser.
Servera saften iskall, jag tycker den är godast så.
Lycka till!

4 kommentarer:

S o F sa...

Wow, har du bytt layout nyligen. Så himla fint det blev - väldigt fräscht och välkomnande.
Och snyggt gjort med bilderna lite så där "på sniskan" och med ramarna runt.

Bra jobbat!

Ha det gott!

Petra sa...

Hejsan, där ser man, nu har jag inspirerat dig till saften.
Jag har fryst in mina första 6 Liter stark flädersirap idag, och nästa sats är på gång redan.
Ha det, Petra

Mamma Millan sa...

Ser sååå läskande o gott ut..sk prova det!
Så ska jag göra jordgubbs saft o rabarbersaft med...mycket som ska hinnas med ju:))))

~~♥Kram Millan ♥~~

Ullis/Leva på landet sa...

Är ju så otroligt gott. Har bara inte fått tag på någon fläder än i år.


Kram Ullis