måndag 15 juni 2009

Städfeber

Jag får feber när jag ska städa. Jo, det är sant.!
Jag avskyr att städa (vilket jag nämnt tidigare) och därav skapas det en salig röra här hemma.

Idag är det dessutom en "planerad" storstädning vilket betyder att barnen är omplacerade till mormor och morfar. Annars går det inte att sortera bort leksaker som de växt ifrån, ett tredje världskrig kan utbryta för att jag ska slänga en trasig Mc Donalds leksak som egentligen aldrig lekts med.

Jag ska dessutom hinna köra till tippen med uttjänta saker och sräp som gärna samlas i vår tvättstuga/pannrum. Det rummet ser ut som ett soprum under ett flerfamiljshus í en storstad. Hur kan det bara finnas så mycket skräp?

Jag drömmer om en ren fräsch tvättstuga med ordning och reda. Vita väggar och klinkers på golvet. Inte ett sunkigt pannrum med tvättmaskin i ena hörnan.
Härunder visar jag en bild från countryhome.com - så snyggt. Keep on dreaming, Cilla!

Nu ska jag städa....nu får jag nog feber igen.....4 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Det går nog bra med städningen. Du får ta och fika efteråt, vet du.;-) Kramis

Petra sa...

Usch ja, tvättstugan är ett kapitel för sig. Jag har själv ställd till med oredan därhemma när jag lät installera keramikugnen i tvättstugan! Bingo, värre kan det inte bli, men kul är det med.
Kör hårt med sorteringen och släng för glatta livet, tippen är ju inte så långt ifrån, hehe.
Kram, petra

Hannahs Bod sa...

Rooooligt att hitta till dig, såååå många vackra blommor du bjuder på
Må gott Hannah

Eva sa...

Ja du Cilla, det är konstigt men att städa blir bara tråkigare och tråkigare. Kanske för att man värderar tiden mer och mer för att tycka att man vill spendera den på städning. Själva har vi lejt bort vardagsstädningen, det är nästan så jag skäms men det är helt underbart. En sån lyx att komma hem till ett städat hus. Viss grundligare städning får man ju göra ändå ibland men det går ju an. Mitt knep är att ta på mig hörlurar och lyssna på en spännande bok, då tänker man inte så mycket på att det är tråkig. Säg till bara så kan du få ljudböcker av mig på mp3.
Ha de!
Eva