onsdag 15 april 2009

Sanndröm?

Kan man inte någon gång i livet få drömma en sanndröm? I natt drömde jag att vi fick sålt vårt hus och att vi hittade det där alldeles, perfekta, speciella huset som passar vår familj......

Nähä, det går inte. Mäklaren ringde idag och de som lagt ett bud på huset visar sig nu inte få lånet på banken. Typiskt! Nu är det bara att börja om med nya visningar... Jag vill inte mer... Jag orkar inte....

Marknaden för hussäljaren idag är urusel, dessutom motarbetas köparna av bankerna som nu plötsligt håller stenhårt i sina pengar. Tidigare har kreti och pleti fått lån och har nog gjort sin del i finanskrisen. Eller vad tror ni?

Jag tror att genom att vi vanliga "Svenssons" fortsätter shoppa och konsumera, så stärker vi marknaden och köpkraften ökar. Men vad vet jag, ekonom kan man iallafall inte beskylla mig för att vara!

Här kommer ännu en drömbild från Country Home. Sov sött! Det tänker jag göra.

5 kommentarer:

Petra sa...

Det var ju tråkigt att eran köpare sadlade hästen bakifrån.
Hade jag gått i köptankar hade jag först kollat med banken i vilken utsträckning jag skulle få låna...men men. Jag håller tummarna. Jag trodde alltid att bankerna skulle vara mer försiktig med utlånandet till kunderna.
Dem som hade skyhöga skulder på sig har oftast inte klarat av det, fått säljer igen och till råga på allt knäckte sånt många äktenskap och familjer. Men jag tänker nog lite väl mycket innan jag själv vågar låna, det är efterbävningar av min uppfostran.
Kram och trevlig kväll vännen.
Petra

Ullis/Leva på landet sa...

Det kan ju vara en sanndröm ändå även om detta inte blev av. Hoppas verkligen att det går bra för er med huset. Här där jag bor är det fortfarande sug efter hus och det går skapligt att sälja.

kramar Ullis

Malin sa...

När det inte går som man tänkt är det lätt att man blir ledsen och deppig. Detta fenomen hände mig vid ett tillfälle för snart ett år sedan. Min lånepojke, då 7 år, började sjunga denna låten för mig på den bredaste skånskan som finns... Hoppas den skänker ett leende på era läppar!
Kram Malin
: http://www.youtube.com/watch?v=rlHcXWHoDUM

Romantiska Hem & Inspiration i Vitt sa...

Hejsan Vännen!
Titta gärna in på dem hemliga bloggen och se framsidorna! Kram Ingela & Petra

Nettan sa...

Vad tråkigt för dig, önskade oxå jag kunde " drömma " & allt va som vanligt igen....just nu är det bara jobbigt =0(.

Tack för dina ord hos mig !
Kram Nettan