fredag 10 april 2009

Konstrunda och Påsk

Tjoff, så var påsken här i år igen. I Skåne innebär detta konstrunda för många, dvs att åka runt på framför allt Österlen och titta på tavlor och andra konstverk som ställs ut i närmsta lada.
Nu har även Söderslätt hängt på denna trend och i tprsdags invigdes Konstexpot på Jordberga som jag tidigare berättat om.
Jordberga är ett slott alldeles utanför Anderslöv på vars gård jag arbetade som tonåring. Fantastisk miljö med otroliga byggnader, och nu i påsk börjar det bli grönt och ännu vackrare.

Konstutställningen är i det gamla ridhuset som bevarat sin gamla charm och i ärlighetens namn tyckte jag att det var intressantare att titta på den vackra byggnaden än konsten. (Förlåt mig, ni konstnärer....)Vacker gammal port med magnifikt snideri bredvid smårutat stort fönster gör att det gamla ridhuset håller kvar sin karraktär trots betonggolv och moderna konst.
Mitt bidrag till vernissaget var ett blomsterarrangemang i vårens påskens färger.

3 kommentarer:

Petra sa...

Hahahaha, gillar din kommentar om att det var roligare att titta på byggnader än tavlorna eller så där.....Ska köra runt imorgon och se vad det finns hos keramikerna.
Med måleri har jag det svårt, är alldeles för kräsen, och skrikande färger låter nackhåret reser sig.
Har fortfarande lite feber, men hoppas att kunna ta mig en sväng imorgon. Fin blomsterarrangemang du visar.
Fortsatt glad påsk,
Petra

Snuttan sa...

Underbara bilder
Hoppas jag hinner köra en sväng imorgon
Kram
Åsa

Hemma på Landet sa...

Kram från mig till er.:-)