onsdag 4 februari 2009

Jo, jag lever!

"Jo, jag lever, var inte oroliga."
Igår ringde min oroliga vän B och undrade vad som hänt. Jag svarade inte i butikstelefonen och inte på mobilen, den hade dessutom laddat ur.
Nu var det inte så farligt, som hon trott. Jag satt hemma i godan ro och åt middag med min familj, men efter helgens äventyr och tankeställare så förstår jag hennes oro.

I lördagskväll när jag i lugn och ro lagade lasagne hemma i köket fick jag "konstigt" ont i magen, smärtan spred sig uppåt och jag kände hur det stack mer och mer runt hjärtat och ut i armhålan. Eftersom jag hade svårt att andas och kände mig snurrig ringde jag ut till Jocke i verkstaden som kom inrusandes. När han kom in låg jag på golvet och flämtade.
Han trodde mig inte först när jag bersättade att jag hade ont i hjärtat, men han satte på barnen kläder och hjälpte mig ut i bilen. Tur inte Ystadpolisen var ute....

Väl inne på Ystad lasarett blev det fart på personalen, jag kom snabbt in på ett rum och diverse apparater och nålar kopplades in. Pulsen och blodtrycket kändes som de var uppe på världsrekordsnivå och jag hade svårt att fokusera. Efter ett tag fick Jocke och barnen komma in till mig på det lilla rummet och jag trodde Ludvig skulle fråga hål i öronen på de stackars sjuksköterskorna. Han kan verkligen fråga om allt från dammtussar i hörnen till varför kräkpåsarna bara har hål i ena änden.

Efter att vi väntat en lååångg stund fick jag pröva nitroglycerinspray och blodförtunnande medel, eftersom det misstänktes först en infarkt, sedan en blodpropp. Efter att ha skickats iväg på vanlig röntgen lades jag in för obseravtion. Blodtrycket gav med sig några ynka steg men högt vart det.

Tack och lov, visade det sig nästa dag, efter skiktröntgen, att det inte var varken infarkt eller blodpropp i lungan. Utan nu kan jag stoltsera med en inlammation på lungsäcken- ett virus som anatagligen kommer från min dåligt skötta förkylning. Så nu käkar jag medicin och väntar på att "kaktus"-känslan i bröstet ska försvinna.

På tal om kaktusar så har jag precis kommit från blomsterhallen. Inhandlade underbara vårblommor . Snittblommorna går som smör i solsken och inför nästa vecka med Alla hjärtans dag är det kul att även ha fräscha krukväxter hemma.
Nu bjuder jag på vackra flerfärgade primulor, mörkt, röda engelska pelargoner och blåa paulor. Härligt!


8 kommentarer:

Anonym sa...

Hördu det låter inte så roligt, du får ta det lugnt så du blir frisk.
Bilderna var härliga på blommerna , mysigt att gå och strosa i blomsterbutiker.

Kram annica

Mizty sa...

En ska ju inte klaga.....

Antistresscoach, kanske? Höll själv på attfå hjärtsnörp när jag läste om dina helgäventyr

men snälla rara du, var rädd om dig Cilla!

Kommer snart och hälsar på om jag har råd att lösa ut bilen från verkstaden.

Hälsa tillbaka och Kram

Hemma på Landet sa...

Men lilla gumman alltså! Nu tar du det lugnt. Inte leka med lungorna, vet du.
Kramis Stina

Petra sa...

Cilla, Cilla !
Vet du vad, jag fick samma symptom på jobbet för 2 veckor sedan, kollegorna började skrika "ring ambulansen".......och strax därefter fanns jag på akuten med EKG och allt som tillhör......blodtrycket var nära stroke gränsen....och är fortfarande högt, men hanterbart.
Förskylningar har jag haft med feber och varanandags-illamående i veckor och månader.....stress på jobbet.....och så sa kroppen ifrån.
Jag var säkert att jag dör, att det var det livet hade planerat för lilla mej.......och blev arg med den vita öppna sjukhusskortan och elektroderna på mig....att det finns ju finns så oerhört mycket jag skulle göra innan jag lämnar in besticken och handduken.....sh....vad det var nära.
NU tar jag det lugnare och lyssnar på tecknen, för att dem finns innan allt rasar.
Stor bamsekram till dig och krya på dig.
Jag kommer in till dig i butiken med lite bilder.
Men först ska du bli riktig bra igen.
Petra

Åsa sa...

Men vännen, VAR RÄDD OM DIG! Försökt ringa dig men inget svar, hör av dig när du har tid. Ring gärna när jag jobbar ;)Kram från mig till dig!

Ett skönare liv sa...

de där lät inte alls kul, förstår att man blir orolig, skönt att allt gick bra å lova att ta nästa förkylning på allvar? :)

kram nadja

mylovelygrandma sa...

Hej! Vilken hemsk historia! Tur att det inte var "Värre" ändå.. Ja du får kurera dig så du kan gå ut å shoppa som du skrev:) Men under tiden är ju nätshopping utmärkt! Tradera har med noa noa kläder! Ska med in å kolla Bonapartessida nu! har aldrig gjort det innan tror jag. Kram och krya på dig!

Nettan sa...

Usch...visst är det hemskt det där !
Har haft detta 3 ggr. trodde faktikst, jag skulle trilla av pinn & riktigt ont gör det med =0(.
Detta problem, ingår ju i min reumatiska sjukdom, men de senaste gångerna har jag inte fått samma dödspanik, men ont som f*n gör det !!

Hoppas du nu tar hand om dig & se till att du blir frisk.
Lyssna på din kropp & ta dagen som det kommer...

Kram Nettan