torsdag 23 juli 2009

Vill ha....



Fantastiskt, vackra nya lapptäcken , kuddar och plädar kommer till Cillas Cottage från Lisa Stevens. Åh, jag behöver fler sängar hemma så jag kan köpa fler quiltar...

lördag 18 juli 2009

Tack mina vänner!

I går bjöd på ännu en underbar solig sommardag i Skåne.

Efter lite kontorsjobb i butiken styrde jag och barnen bilen mot Mossbystrand och kompisarna. Barnen grävde i sanden, plaskade och hade roligt medans jag och vännerna sörplade kaffe och konstaterade hur bra vi har det.

Ronja njuter av solen och ÄLSKAR att bada. Hon är som en liten fisk i vattnet, mer under ytan än över.... Här har jag lyckats få tag i henne för att få henne i lite varm och hälla lite vätska i henne.
Ludvigs stora projekt under strandturen var att gräva ett djupt hål. Då blir man ganska sandig. Men vad gör det när havet är så nära.

Nu väntar jag på att fötterna ska bli härligt mjuka av "sandpeelingen" och att det ska komam fler soliga, härliga dagar. För idag regnar det här i Anderslöv.....
Men vad gör det... Jag tar en kopp kaffe och tittar runt på alla härliga bloggar.
Ett stort varmt tack till mina söta vänner Åsa och Wera som igårkväll bjöd mig på underbar Thaimat och glass. Det är härligt att få skratta tillsammans med er!

fredag 17 juli 2009

Sol, sommar och stranden

Ligger kvar i sängen och njuter av solen som tittar in genom fönstret. Vi har gjort en rokad hemma i huset i väntan på försäljning. Det går liksom inte att sluta leva i huset bara för att det ska säljas.


Barnen har fått ta över vårt sovrum, vi har flyttat in i ett mindre rum och barnens lekrum har blivit kontor. Det känns riktigt bra att vakna med morgonsol och det är lugnare och svalare än att ha kvällssol som vi hade tidigare.


Jag trodde att försäljningen skulle gå fort, men tjii fick jag. Nu är det visning igen nästa vecka, vi får väl se om någon är intresserad.


Idag ska jag hitta en present till min käre far som fyller år i morgon. Det är inte det lättaste men jag har en ide. Sedan ska jag med Ludvig på simskoleavslutning och i eftermiddag fortsätter städningen här hemma. Suck!


I helgen ska jag jobba i butiken igen sedan blir det födelsedagskalas och familjemys.
Förhoppningsvis blir det tid över att läsa senaste numret av Allt i Hemmet.

tisdag 14 juli 2009

Semesterarbete

Denna vacka har jag lite jourtjänst, dvs. jag jobbar hemifrån.
Ludvig går på Simlekskola så han och Ronja har ledigt från sin dagmamma. I en hel vecka ska vi infinna oss vid Skurupsbadet för en halvtimmes plaskande och lekande, varje dag.
Idag har jag ändå tagit barnen med mig till jobb för lite kontorsarbete och igår körde jag till butiken för att binda en begravningsbukett.
Den kan ni se på bild här sidan om. Vill ni se fler av mina binderier, titta in på min andra blogg, Blomsterängen.

lördag 11 juli 2009

Lördagstankar

Idag pratade en av mina kunder i butiken om jul och julklappar. Jag blev helt kall och kände att vi har ju precis fått sommarvärmen hit till Anderslöv. Jag vill inte redan börja tänka på våta strumpor, stickiga tröjor, smutsiga hundtassar och borttappade vantar.

Jag vill vara kvar i värmen, njuta av solen, känna lavendel och rosdoft, nyklippt-gräsdoft, känna solsveda på ryggen, sand från stranden knastra mellan tänderna efter en kopp kaffe på en handduk.

Det jag också kommer minnas kalla vinterkvällar är allt jobb med butiken, blanda annat den trevlig mässan på Katrinetorp vi stod på förra veckan. Här under kommer lite bilder därifrån.
Jag måste be er att själv åka dit för att njuta av atmosfären och vandra i den vackra parken och trädgården. Helt underbart!

Nu ser vi fram mot nästa arrangemang vi ska vara med på, EM i Voltige, en helt nytt forum för mig. Nu ska jag INTE studsa runt på en häst i spandexdräkt, utan jag hållermig på marken i min lilla monter utanför Bökebergs gård.
Välkomna dit 31 Juli-2 augustiKatrinetorps Landeri
Ronja demostrerar Kaffeservisen
Barnaktivitet- måla en sten
Lavendelhäck
Vackra statyer
Väldoftande, vackra rosor
Vackra planteringar
Fiskdamm

Joakim & Ronja

onsdag 8 juli 2009

Nya varor i butik!

Som ett led i utvecklingen av Cillas Cottage satsar vi nu även på böcker inom inredning och trädgård. Fantastiskt fina böcker från Semic förlag. Titta in i webbutiken för läsa om böckerna och för att se andra nya produkter såsom kort och journaler.




torsdag 2 juli 2009

Barnaktiviteter

I dag förbereder vi oss för mässan som vi ska på till helgen, Köket i Trädgården. Det är ju fjärde mässan som vi ställer ut på i år och nu börjar vi få rutin. Det är aldrig lätt att veta vad som kommer kunna locka köpare till vår "monter" men vi packar ner det som intresserat folk tidigare, trädgårdskläder, fågelbad, krukor, tvålar och annat kul.

Vi kommer dessutom att ha en barnaktivitet som vi anordnar. Det är som sagt var (av egen erfarenhet) inte alltid lätt att göra hela familjen nöjd under en utställning. Därför anordnar vi nu efter önskemål från arrangörerna pyssel för alla barn. Små som stora!

Härunder visar jag mina nya lattemuggar och dessertskålar. Inhandlade till ett fantastiskt bra pris på Netto. Billigt är bra!




onsdag 1 juli 2009

Sommar, sol och regn

I går var den varmaste dagen jag kan minnas på länge. Blomsterkylen här i butiken immade igen av kondensvatten och blommor och personal suktade efter vätska.

Jocke och jag tog ett snabbt belut att äta middagen på stranden vilket uppskattades även av våra barn. Snabbt rörde jag ihop en pastasallad och en fikakorg iordningställdes. här får ni se bilder från vår härliga utflykt.

























Idag är det minst lika varm, men nu för en timme sedan brakade åskan loss. Regnet fullkomligt öser ner utanför butiken till vår lycka. Det känns helt overkligt att lilla Andersöv börjar likna Venedig. Nu väntar vi på "renare" luft....