torsdag 28 maj 2009

Djupa tankar

"Det enda jag har emot den svenska sommaren är att den infaller så sällan" (okänd)Detta citat hittade jag i senaste numret av Lantliv som damp ner i postlådan som på beställning. Jag har tagit en dag ledigt från butiken för att vila upp mig och samla mina tankar. Det har varit mycket en tid och jag känner mig trött.

När jag nu sitter på vår glasveranda med en kopp te och tittar ut på syrenerna som blommar i lila och vitt tillsammans med guldregn och viburnum börjar det plötsligt hagla. Det fullkomligt vräker ner små isbollar från himlen och jag sätter nästan teet i halsen. Vart är världen på väg?

Det känns inte helt naturligt att det blir vitt av hagel på gräsmattan i slutet av maj månad. Ska vi behöva dansa runt midsommarstången i snöskor och yllemössa?


Jag tror att vi behöver stanna upp i vår lilla förstressade tillvaro och tänka efter vad vi som enskild människa kan göra för miljön. Det är ju faktiskt vårt ansvar.

Sedan får ju de högre uppsatta politikerna försöka få stopp på läskigt obehagliga länder som Nordkorea som fullkomligt tappat konceptet i sin jakt på makt.


Jag ska iallafall ta ansvar för min konsumtion och njuta av den svenska sommaren som är på väg. Jag hoppas att jorden finns kvar när mina barn och barnbarn växer upp.

3 kommentarer:

Petra sa...

Hejhej,
jag minns ett hageloväder i München för ett antal år sedan.
Där kom det hönsägg stora hagelkorn och förstörde det mesta, bilar var förstörda och på flygplatsen blev till och med flygplanen bucklade, hustak och fönster blev ihåliga.....'
Vi sparade flera av dessa isklumpar i frysen, det var det mest märkliga väderlek jag nånsin har varit med. Fyyyyy.
Cilla, om du är ledig i sommar är du mycket välkommen att komma på besök. Du har ju bara 3-5 kilometer söderut från Anderslöv till mig ;O)

Misan sa...

Hej Cilla! Det var ett tag sedan. Hoppas allt är bra med dig! Var inne och tittade på dina arrangemang, gud vilka underbara skapelser! Du är ju hur duktig som helst. Jag får snart komma förbi i din affär.Kram Marie

Ullis/Leva på landet sa...

Det haglade här också i går och sedan kom det världens regnskur. Hoppas att alla verkligen börjar fundera på framtiden.

Ha en bra helg!
Kram Ullis