fredag 30 oktober 2009

Börja och slutet

Alla helgons dag-
en dag att minnas de som vi haft sidan om oss som inte finns mer. Eller kanske de lever på en finare plats där de behövs bättre. Jag försöker tänka så när någon går bort. Det får det att kännas lite bättre.


Det är så lätt att ta varandra för givet när livet rullar på. Jag stressar på i min vardag och glömmer att uppskatta alla som finns runt omkring mig.
Jag gnäller över min situation och mina åkommer och glömmer lätt andra som har det jobbigare och svårare än jag.
Jag försöker i stället i dag stanna upp och tänka på de som fortfarande finns runt omkring mig och som jag uppskattar så mycket. Jag kanske inte alltid säger det men jag tänker på er. Min familj som alltid ställer upp, mina vänner som fortsätter ringa och höra av sig fast jag inte alltid ringer tillbaka, släktingar som skickar kort och kunder som tittar in i butiken.

Ikväll tänder jag även ett ljus för er, för ni finns i mitt hjärta för alltid.
Dessutom tänder jag ett ljus för de släktingar och vänner som inte längre finns i livet utan nu finns i evigheten.



Vi binder en krans av minnen
De vackraste och finaste vi har
Vi vet att den aldrig vissnar
Här finns De alltid kvar

onsdag 28 oktober 2009

Äntligen är hon klar, min lilla Tildaängel. Efter mycket knep och knåp och flera längre pysselavbrott sitter hon nu och ståtar bland blommor och blad. Tanken är att hon ska pryda vårt nya hus...snart, snart...hoppas jag.
Ansikte ska hon få så fort jag bestämt mig för hur hon ska se ut.


Nytt projekt....två nya filtar virkade med mormorsrutor till Ludvig och Ronja.

fredag 23 oktober 2009

Hösttankar!

- Mamma, det luktar höst, sa Ludvig i morse när vi gick ut.
Han har alldeles rätt för sig min snusförnuftiga fyraåring. Nu är det riktig höst.
Det luktar våta löv blandat med jord och regn.
Jag tycker visserligen det kalla, disiga vädret är tråkigt, men det är då det är dags att stoppa in ännu ett vedträ i kaminen, krypa upp i soffan, tända ljus och bläddra i en mysig bok.


Under tiden får redskapen i trädgården vila tills våren då ja kommer tillbaks med nya ideér!

torsdag 22 oktober 2009

Cillas Cottage = Pumpan

När vi startade Cillas Cottage, min man och jag för snart två år sedan hade vi väldiga problem med vad vår butik skulle heta. Jag kan minnas livliga diskutioner, följt av ordbajseri med tramsiga och mindre seriösa föslag.
Men plötsligt föddes namnet Cillas Cottage- som kändes helt rätt.
Nu är det alltså dags för en omstrukturering av företaget och jag kommer därför bara använda namnet Cillas Cottage på nätbutiken.
Det nya namnet för butiken i Skurup är "Pumpan"!
Ett namn som är lätt att lägga på minnet och förhoppningsvis för tur med sig!

fredag 16 oktober 2009

Höstfest

Har man mycket att göra ska man så ska man inte vila, nej, nej.

Gör som jag, se till att boka in några aktiviteter till i din redan fullbokade kalender.

Veckan som gått har bjudit på många nya erfarenheter, vad sägs om punktering på mercan, byta däck utan vantar i minusgrader, dessutom i nylonstrumpor och kort kjol.

Tyvärr ser jag nog inte tillräckligt kvinnlig ut för ingen stannade och hjälpte till. Tack och lov kom min käre man till undstättning när jag redan lossat hjulet....

Förra helgen hade vi barnkalas. Vi har inte hunnit med att fira syskonen Sjöstrand tidigare i höst utan nu var det dags för 4+2års kalas!
Ludvig som har lite känsla för det här med fester och pyssel hade själv vat temat för festen.
Det skulle vara Halloween-tema med mycket pumpor och andra "läskigheter".
Barnens bord dukades med små ljus i form av halloweenpumpr, oreanga och svarta serpentiner, confetti i form av spindlar. Som placeringskort fick varje barn en clementin målad som en pumpa och med sitt namn på. Dessutom hade Ludvig bestämt att killarna skulle ha Spiderman-muggar och Spiderman-servetter medans flickorna fick Hallo Kitty.
På vuxenbordet skippade jag Spiderman och Kitty. Här dukade jag med oxelbär och lärkträdskvistar tillsammans med oreanga höstglöd och prydnadspumpor. Fast de små söta "spindelconfettisarna" kunde jag inte låta bli.

Dagen till ära hade Ludvig bestämt sina "faborit-tårtor" från mormor och morfar.
Med marsipan!

fredag 9 oktober 2009

Sömnbehov!

Jag är såååå trött. Känner att jag skulle kunna sova i en vecka. Tror jag!
Det har varit mycket sista tiden, både roliga och mindre roliga saker. Det är som ketchupeffekten, först kommer ingenting, sedan kommer ingenting, ingenting och sedan kommer ALLT. Just nu är det ALLT!

Jag tror jag skulle kunna somna var som helst och hur som helst...ni förstår nog hur jag menar.
Men mamma som man är och egen företagare så gäller det att hålla sig på fötter. Tack och lov för alla snälla vänner och min familj som hjälper till! En stor kram till er!
Ha en skön hösthelg!

tisdag 6 oktober 2009

Flyttdags


Efter ett spännande, roligt, jobbigt, utvecklande, fantastiskt, kämpigt, utmanande, lärorikt år har vi tagit beslutet att stänga butiken i Anderslöv och flytta Cillas Cottage till Skurup.


Skurup är som ort folkrikare och större än Anderslöv vilket vi tror ska gynna vår lilla butik. Det har inte varit ett lätt beslut men efter många om och men är det klart.


Butiken här i Anderslöv stänger den 31 Oktober och öppnar igen på nytt i Skurup, Södergatan 15, den 14 November!!! (mer info kommer)
Passa nu på att fynda! Vi har rea både i butik och på nätet!


fredag 2 oktober 2009

Regn och rusk...

Idag verkar vädergudarna fått fnatt. Ena sekunden ösregnar det och i nästa sekund skiner solen för att sedan övergå i hagel. Suck!


Hösten är här....vart tog sommaren vägen????
På kvällarna tänder vi ljus hemma och myser i soffan. Både barnen, maken och jag är gottegrisar så nu varvas äppelpajsbaket med chokladbullsrullning. Något gott måste stoppas i munnen.
I morgon är det dags för den årliga Panntoffelmarkanden (läs; Potatismarkand) i Skivarp. Mellan 10-16 kan ni lyssna på föredrag, köpa olika sorter och avnjuta potatis. Dessutom kan ni träffa mig och min snälla syster som kommer stå där för att sälja våra varor.
En lokal happening som säkerligen blir trevlig och välbesökt!
Håll tummarna för trevligt väder!