tisdag 29 september 2009

Skapa i mossa...

I förra veckan ringde Anna Lefvert från TTSpektra och frågade snällt om hon fick komma och göra ett reportage från min kurs Skapa i mossa. Tyvärr kunde hon inte komma till kursen nu på Onsdag men vi löste det med att hon kom hit i lördags och fotade när jag gjorde olika arrangemang i mossa.

Anna skriver reportage i den trevliga tidningen Klassiska Hem & Antik och i flera andra tidningar.

Jag vart jättenervös men hon verkade bli nöjd och nu visar jag lite av det jag gjorde. Kanske får vi se det i någon tidning framöver... För er som har tid och lust, det finns kvar platser på kursen i morgon klockan sex...



I hönsnät klippte jag ut ett stort hjärta som jag sedan vek in kanterna på så jag inte sticker mig. Man kan också klippa ut två delar som man syr ihop med hjälp av ståltråd.

Hjärtat klär jag sedan med mossa. Med hjälp av "myrtentråd" surrar jag fast mossan runt hjärta så det stannar på plats.

(Jag plockar mossa i skogen, tänk på att inte ta all mossa på samma ställe utan plocka lite varstans så det fortsätter växa.) Tyvärr är mossan just nu väldigt brun här nere i södra skåne eftersom vi har det väldigt torrt, därav den trisat färgen.

Detta hjärtat klädde jag sedan med rankor av murgröna som jag fäste med ståltråd i hönsnätet. Sedan prydde jag hjärtat med röda oxelbär och kottar från lärk.

Enkelt men snyggt!

Hjärtat kan pryda en vägg eller ligga på trappan. Spraya det gärna med vatten så håller det längre.
Nästa projekt jag gjorde var att klä en halmstomme med två olika sorters mossa. Förutom grön mossa hade min söta syster hittat vitmossa. Dessa två varvade jag i ett mönster runt halmstommen. Med hjälp av ståltråd fästes mossan i halmstommen Sedan surrades jag allt med guldfärgad "myrtentråd".





Slutligen dekorerade jag den randiga kransen med oxelbär ooch blad. Jag hade även kvar fuskäpplen sedan förra julen som passade bra i hösttemat.


Sist men inte minst försökte jag på mid en idé som legat och grott. Jag är väldigt förtjust i kronor och har en mycket snygg rostig krona på trappan där hemma. Nu ville jag pröva att göra en i mossa. Av bonsaitråd skapade jag en stomme, i den formjag ville ha. "Ekrarna" i kronan fästes med floratejp och i mittnavet där upp fäste jag allt på plats med ståltråd.
Sedan var det bara att
börja surra fast mossan. Det tog lite tid och var väldigt pyssligt men var mödan värt. Toppen på kronan prydde jag med en taklök och en pärla. Jag testade även att göra en pärlgirlang som prydnad och runt "huvudringen" testade jag att pryda med spets. Snyggt!
Tyärr är min mobilkamera inte så bra så jag hoppas att Anna fått bättre bilder på den mossiga kronan.












fredag 25 september 2009

En man som tänkt till...

I onsdags styrde jag och min kära syster kosan mot Jönköping och Elmia Garden, en mässa för oss trädgårdsnördar med butik....

Givetvis fanns allt annat också att beskåda och det är ju alltid kula att uppdatera sig inför nästa sommar...kommer så småningom ge er ett reportage om Sommaren 2010 trädgårdstrender....

I allafall hittade följande hos den fantastiskt trevliga grossisten Two Faces en underbar Torkvinda...äntligen har en MAN (??????) tänk till och tillverkat en snygg och praktisk torkvinda som jag mer än gärna vill pryda min trädgård med nästa sommar. Istället för rost som annars är Two Faces signum är denna svartlackerad(vem vill ha rostfläckar på tvätten) samt möjlig att köra ner i gräsmattan....Så snygg!!!!
kanske ett liten brasklapp för de fruktansvärt fula kalsongerna....blääää
Ovanstående Postlåda hittades också hos Two Faces, mycket trevlig....jag blir så glad när människor tänker till och tillverkar snygga, praktiska saker...

Dessa varor kommer jag iallafall sälja i butik till sommaren.

fredag 18 september 2009

Plötsligt händer det!


Ibland kan jag inte sluta förvåna mig.

I början på sommaren köpte jag in vackra hängpelargoner till Cillas Cottage. De stod utanför och blommade så vackert....men ingen köpte de stackarna. Till slut hade de falnat, blommat över och de hamnade i butikens "bakre regioner".

Nu i dagarna när jag var på städhumör, vilket händer ytterst sällan, hittade jag de små stackars uttorkade pelargonerna och försökte mig på ett upplivningsförsök med en rejäl rotblöta....

och se...lagom till helgen blommar mitt köksfönster i härliga rödvita färger.

Det är därför jag älskar pelargoner, man vet aldrig var man har dem...




onsdag 16 september 2009

Flera nyanser av brunt....

...kan man hitta i vårt blivande hus.
Det äldre par som levde sina sista år i huset måste ha älskat brunt och orange i alla nyanser. För mig som växte upp med vinyltapeter i både kök och badrum, för att det var så praktiskt, är detta en mardröm....
Vinyltapeter är gjorda av ett plastliknande materiel som täpper till väggen. I detta fall putsade stenväggar. Grrrr....
Inte nog med detta, under vinyltapeterna hittar vi fem-sex lager spackel och andra tapeter av olika materiel och färg...intressant men tröttande....Just nu ägnar vi ledig tid med vattenspruta och kniv i högsta hugg för att utplåna den bruna "hinnan" i vårt blivande hem.
Varning för "starka" bilder!!!!
För er bloggare som älskar den romantiska vita inredningsstilen är det nu dags att läsa vidare i en annan blogg. Här visas nu ett skräcksenario.....

Vår vackra, bruna hund Ozzy i det mindre vackra, bruna köket.

Här kommer nu dagens fråga....
Kan någon förklara mig varför man över den brun-orangea vinyltapeten till höger, tapetserat men den brun-orangea vinyltapeten till vänster?
Ombyte förnöjer?????







Före
Efter

fredag 11 september 2009

Vardagsrummet

Veckan har bjudit på förkylning och migrän vilket lett till ett litet avbrott i tillvaron.

Nu är jag i allafall på benen och fortsätter rundvandringen hemma på gården. Idag visar jag upp vårt vardagsrum, eller TV-rum som vi ibland kallar det.

Att möblera här har blivit ett dilemma. Jag vill att det ska se snyggt ut medans Joakim tycker att det viktigaste är hur TV samt ljudanläggning står....suck. Typiskt manligt...och kvinnligt. Till slut har vi kompromissat...vilket blev ganska bra.

Snart är det dags för diskussion igen, i vårt nya hus. Dessutom tillkommer då ännu ett problem, kamin. Den ska ju ocjkså ha en central plats i rummet...


I bakgrunden ser ni vår härliga punschveranda som jag kommer sakna jätte, jätte jättemycket.
Bokhyllor sprängfyllda med böcker, dessutom fem lådor till på vinden med böcker...dags för en utrensning.

Sofforna täckta av quilt från Norregård Interiör. Bordet från Indiska och kuddarna har jag själv sytt.

TV:n vill jag inte ens visa. Är det någon som har en snygg idé till att gömma sin TV och musikanläggning så tipsa mig gärna.


lördag 5 september 2009

Ett avslöjande...

Jag lovade er ett avslöjande innan i veckan och här kommer det nu...
Vi har hittat ett nytt hus!!!!!
Tyvärr har vi fortfarande inte lyckats sälja gården, men mina älskade, snälla föräldrar hjälpte oss med finansieringen så länge.
Så ny har vi ännu en renoveringsutmaning att bita tag i....


Huset är ca 100kvm, två våningar med tvättstuga i källaren. Senaste renoveringen, bubbliga strukturtapeter tordes ha satts upp 1988 då vi hittade en tidning från denna årgång i den igentapetserade luftluckan (suck).
Som ni förstår är vi redan igång....igår fick vi nycklarna till huset och igårkväll slängdes sex proppfulla säckar nedriven tapet...här finns inte bara ett lager utan fyra-fem....

Så nu har vi några roliga dagar framför oss. Ludvig och Ronja gick omkring och mös hela dagen igår. Det är inta varje dag man får riva och dra i tapeterna. Ludvig hjälpte dessutom pappa att hacka ner väggen där den var dålig.
Så nu har ni en nya resa att se fram mot...en renoveringsresa tillsammans med mig och Joakim. Välkomna till Bäckastigen 3 i Skivarp om det kliar i fingrarna....

torsdag 3 september 2009

Trädgårdsdrömmar

Jag drömmer om en ny trädgård. Att få sätta spade i jorden och skapa en upplevelse för själen. Just nu frossar jag i trädgårdstidningar och trädgårdssidor på nätet...

Det finns så många ideér, så många vackra växter och möjligheter. Dessutom kan du pröva dig fram, du kan flytta, klippa ner, byta ut och skapa effekter efter tycke och smak.

Jag har en förkärlek för engelska trädgårdar och önskar kunna skapa något liknande framöver. Men, som man säger, Rom byggdes inte över en natt och att skapa en prunkande trädgård tar tid.





bilder från www.countryhome.com

Gårdagskvällen bjöd på föreläsning i butiken av Victoria Pierce från Plantastic, ett företag som säljer lökar och fröer på nätet. Victoria är en levande uppslagsbok på perenner, deras skötsel och latinska namn.
Helt otroligt Victoria, tusen tack!
De fyra bilderna härunder är lånade från Plantastic, som är väl värt ett besök. Nu ska jag fortsätta dagdrömma i regnvädret...






















tisdag 1 september 2009

Ny månad, nya möjligheter....



Tack alla snälla, rara, ni som hört av er via telefon, mail och lämnat kommentarer.
Förra veckan skulle jag vilja stryka ett stort streck över, den var verkligen inget kul.
Men nu är det en ny vecka, ny månad och nya möjligheter.
Min kära mamma som dessutom hamnade på sjukhus i fredags är på bättringsvägen. Hon har fått elakartad Borrelia som satt sig i hjärnan.
Nu vet vi tack och lov att bot finns.



I lördags fick jag ett kul uppdrag, en liten gosse skulle namnges och jag skulle ordna en present i form av mina tavlor.
Tack och lov ryckte min snälla vän Eva ut med pappershjälp och jag lyckades på kort varsel få ihop ett förhoppningsvis uppskattat minne. Denna vecka bjuder på nya utmaningar och till helgen ska jag avslöja en ny utmaning i vårt familjeliv...