lördag 25 april 2009

Sommarkänsla!

En av de roligaste sakerna med att ha butik är att sortimentet hela tiden ändras. När jag är lite trött på att gå och titta på sakerna så kan jag rea ut dem och vips så kommer det in nytt skojigt!

Likadant är det med blommorna. Här varierar sortimentet ännu mer, nästan från vecka till vecka. Denna vecka har vi fått hem fler nyheter, bla olivträd,stora som små. Lavendel, både låga och på stam. Buxbomklot i olika storlekar. Dessutom olika sorters blommor för krukor och trädgård. Härligt!

tisdag 21 april 2009

Tårtor och mässor

Här kommer nu bilderna från helgens mässa - Hemma på Söderslätt. Mässan som var mycket fint anordnad drog tyvärr inte många besökare, vilket var mycket tråkigt.

Vår monter var sprängfylld med fina arrangemang och mässpriser ändå hade vi ingen vidare försäljning. Här nedan får ni se de fina "tårtorna" och "bakelserna " jag gjort för att pryda montern. De blev mycket beundrade och fast jag satt en lite skylt om att de inte skulle röras, så MÅSTE ju varenda tant känna efter själv.....
Så istället satsar jag nu på rea i butiken, såväl i Anderslöv som i nätbutiken.

onsdag 15 april 2009

Sanndröm?

Kan man inte någon gång i livet få drömma en sanndröm? I natt drömde jag att vi fick sålt vårt hus och att vi hittade det där alldeles, perfekta, speciella huset som passar vår familj......

Nähä, det går inte. Mäklaren ringde idag och de som lagt ett bud på huset visar sig nu inte få lånet på banken. Typiskt! Nu är det bara att börja om med nya visningar... Jag vill inte mer... Jag orkar inte....

Marknaden för hussäljaren idag är urusel, dessutom motarbetas köparna av bankerna som nu plötsligt håller stenhårt i sina pengar. Tidigare har kreti och pleti fått lån och har nog gjort sin del i finanskrisen. Eller vad tror ni?

Jag tror att genom att vi vanliga "Svenssons" fortsätter shoppa och konsumera, så stärker vi marknaden och köpkraften ökar. Men vad vet jag, ekonom kan man iallafall inte beskylla mig för att vara!

Här kommer ännu en drömbild från Country Home. Sov sött! Det tänker jag göra.

söndag 12 april 2009

Fotboll hos mormor och morfar

Det känns ibland som att jag inte gör annat än att jobbar. Speciellt när två små gullungar står och gråter på trappan för att jag ska till butiken. Då känns det extra jobbigt. Nu har jag snart jobbat hela påsken och bara träffat barnen kvällstid.

Därför visar jag lite bilder på dem från i måndags när vi var hos mormor och morfar. Direkt efter fikat i trädgården så åkte fotbollen fram.
Ludvig är en hejare på fotboll, även i gummistövlar. Ronja, klädd i min gamla bävernylonsoverall är helt "rätt" klädd och hon ger sig gärna in i stridens hetta. Hon är en riktig liten "Vildvittra" vars favoritord just nu är NEJ! Vad mån det bliva av denna lilla dam?





fredag 10 april 2009

Konstrunda och Påsk

Tjoff, så var påsken här i år igen. I Skåne innebär detta konstrunda för många, dvs att åka runt på framför allt Österlen och titta på tavlor och andra konstverk som ställs ut i närmsta lada.
Nu har även Söderslätt hängt på denna trend och i tprsdags invigdes Konstexpot på Jordberga som jag tidigare berättat om.
Jordberga är ett slott alldeles utanför Anderslöv på vars gård jag arbetade som tonåring. Fantastisk miljö med otroliga byggnader, och nu i påsk börjar det bli grönt och ännu vackrare.

Konstutställningen är i det gamla ridhuset som bevarat sin gamla charm och i ärlighetens namn tyckte jag att det var intressantare att titta på den vackra byggnaden än konsten. (Förlåt mig, ni konstnärer....)















Vacker gammal port med magnifikt snideri bredvid smårutat stort fönster gör att det gamla ridhuset håller kvar sin karraktär trots betonggolv och moderna konst.
Mitt bidrag till vernissaget var ett blomsterarrangemang i vårens påskens färger.













lördag 4 april 2009

Jag blir så glad

Jag blir så glad av att det är så vackert väder. Solen skiner och nu hör man fågelkvitter redan tidigt på morgonen. Barnen har ju varit fortsatt krassliga hela veckan men Ronja vaknar klockan sex varje morgon med ett leende på läpparna. Det är så underbart att ha fått två så fina barn.

Det är inte bara vädret och barnen som gjort mig glad idag utan även alla trevliga och nöjda kunder som kommer in i butiken. Det är så kul att få hör att ade är nöjda och tycker att våra varor är fina. Igår fick jag hem jättefina barnmöbler som är målade av en tjej som är superduktig. Givetvis glömde jag kameran hemma så ni får vänta på bilderna. Istället får ni titta på den här vackra penseén.

torsdag 2 april 2009

Tankar!

Det är mycket som virvlar runt i mitt huvud just nu. Det handlar en hel del om livet som mamma, hustru men också om jobbet och framförallt vårt boende. Vart ska vi ta vägen?
Hur mår barnen av att flytta? Kommer vi trivas på ett nytt ställe?


Vi har ännu inte fått huset sålt utan håller tummarna hårt varje dag för att någon ska vilja köpa vårt "krypin".

Just nu känns det extra jobbigt att arbeta just med heminredning och blommor då jag vill ha ett nytt objekt att ta hand om. Kanske får vi skaffa en kolonilott så länge?

bilden är lånad från Countrystyle

onsdag 1 april 2009

Lek med blommor

Våren kom av sig här i sydsverige, men verkar nu ha hittat rätta spåret igen. Temperaturen ökar sakta mot utevänlig temperatur och jag satt ute en stund i går och njöt av solskenet.
Idag regnar det lite smått men termometern visar på sju grader plus vilket känns bra.

Jag har lekt lite med kameran här i butiken. Jag skulle vilja ha en mer invecklad (utvecklad) kamera som tar bättre bilder. Det är lite svårt med ljussättning mm.....eller det kanske inte beror på kameran....

Påskfjädrar brukar vara ett välbekant kännetecken för våren och påsken. Här i butiken har jag samlat de gula vackra fjädrarna i en kruka på disken. Ett vackert stilleben.
Rosagröna rosor hör till mina favoriter och jag jobbar nu på att göra vackra brudbuketter. Det finns så mycket vackert att inspireras av på nätet och i olika tidningar
men det roligaste är att pyssla och fixa själv. Övning ger färdighet....