fredag 30 januari 2009

Mina första alster...

Igår kväll var jag iväg och lärde mig lite blomsterbinderi, jättekul!
Men idag har jag träningsvärk, i handen.
Jag håller krampaktigt i buketten för att inte tappa den medans kursledaren säger att jag ska hålla försiktigt.
Så nu ska jag hem och massera tummen.....




torsdag 29 januari 2009

Vad....


....är det för dag idag mamma?


"Ja, sa jag i morse till min frågvise son. Idag är det torsdag."


"Men när är det lördag då?" undrade Ludvig.


"Imorgon är det fredag och sedan är det.."


"LÖRDAG" jublandes från Ludvig. Leendet går från öra till öra.


Är man tre och ett halvt år är det lördagar och bara lördagar som räknas i veckan.


Varför?


Jo, för då får man äta godis!


Är man trettiofem är det tyvärr fler dagar som räknas i veckan och som egen företagare är januari extra tung.


Men om två dagar är det lördag och sedan är det ny månad...Februari!
Skönt!


söndag 25 januari 2009

Tiden....

Vart tar tiden vägen egentligen? Jag hade ju så många bra projekt på gång den här veckan, fast minuterna bara försvann.

Jag har iallafall klippt ut alla bitarna till min Tilda-ängel och börjat sy. Det projektet får fortsätta nästa vecka. Då ska jag även hinna gå min första Blomster-binderi kurs plus att Jocke börjar jobba heltid. Oj, oj, oj!

Senaste projektet är att Cillas Cottage ska anordna olika kurser inom inspirerande saker. Första kurserna går av stapeln i slutet på februari, början på mars och då är det två smyckekurser som kommer hållas i butiken i Anderslöv. Mer information kommer på hemsidan samt här på bloggen.

Dessutom kommer det närmre påsk finnnas möjlighet att göra blomsterarrangemang hos oss vid två tillfällen. Spännande och kul!
Nu ska jag stänga butiken för att skynda hem så jag hinner krama min familj.
Puss på er!

torsdag 22 januari 2009

Tilda-yra!

Igår kom mitt efterlängtade paket från Panduro. Jag har ju berättat att jag beställt den nya Tildaboken med mönster och beskrivningar på Tildafigurer. Nu sitter jag på jobb, med en kopp kaffe och bläddrar i denna underbara skapelse med så mycket vackra saker och massor med inspiration.

Så nu måste jag in på Panduros hemsida och beställa lite tyg.... Fast idag ska jag sy klart min Tilda-ängel som ligger och väntar sedan innan jul.


Nu ska ni få lite bilder tagna med min kamera direkt ur boken, Tildas Landsted.




onsdag 21 januari 2009

På tredje dagen uppstånden igen från de döda...

...ja, det är så det känns. Både jag och Jocke har legat som två urlakade sillar i årets första och förhoppningsvis sista influensa. Förkylningen jag hade förra veckan var bara början visade det sig. Men nu är jag på fötter igen, lite snuvig och blek men glad att vara tillbaka i butiken.




I morse åkte jag in för att köpa blommor, solen sken och fåglarna kvittrade. Det kändes som om våren var i antågande. Men här nere i skåne kan man gå och tro det i flera månader. Plötsligt står vi med snö upp till knäna och hela Skåne står stilla. Skolor stängs och bussar slutar gå. Det snöar ju inte uppifrån här som i resten av landet. Nä, här är det lite speciellt. Det kommer liksom vertikalt, i en rasande fart och i en mängd som chockar skåningarna och ger oss något "nytt" att prata om. Ja, annars pratar vi bara om blåsten, men nu kryddas den med snö.

I allafall fick jag inhandlat lite vårblommor, som jag längtat efter. Dessutom gjorde jag några inköp som ska sparas för den kommande högtiden- Alla hjärtans dag.

fredag 16 januari 2009

Jag är kär!

Jag blir förälskad dagligen. Jo, det är sant!
Nu är det inte så att min stackars man behöver oroa sig över att jag springer runt och flirtar med andra karlar, utan det är så att jag blir förälskad i vackra saker.

Jag har alltid varit svag för charmiga prylar och ting, därutav uppstod nog drömmen om att ha en egen butik. Det är så roligt att få ta del av alla vackra saker varje dag, även om de inte tillhör mig och finns i mitt hem.

I allafall, mitt nya "vill-måste-ska-ha"-inredningsdetalj är ett lapptäcke från Lisa Stevens. Hennes lapptäcke handsys och handquiltas i Indien. Här pågår ett rättviseprojekt för ca 400 kvinnor som ger dem en skälig, rättvis lön.






Det bästa av allt är att vi som butik kommer att börja sälja Lisas vackra lapptäcken och kuddar.
Så nu kan jag njuta av härligheterna hela dagarna, jag kan titta på alla mönsterna och frossa i alla färgerna.
Åhh, vad livet är underbart ibland! (Fast man är superförkyld)

(bilderna är lånade från Lisa Stevens hemsida)

torsdag 15 januari 2009

Fortsatt förkyld

Näsan är "däpt". Jag känner mig som ett frustande ånglok här i butiken. Jag är röd om nosen och hostar konstant. Egentligen borde jag ligga nerbäddad med en härlig bok och en stor kopp te. Men si, så blir det inte.


Istället blir det lite lite inspirationsbilder iform av Tildas nya bok "Tildas Lantsted" som du nu kan köpa på Panduro. Massor av nya ideér och mönster till Tildafigurer. Helt underbart!
Gissa vem som beställt den idag?






Dessutom har vi fått in jättesnygga muggar i jätteformat i butiken. Grå-beige i färgen med härligt mönster. Just nu sitter jag och dricker varmt te ur min alldeles egen.




Idag läste jag i almanackan att det är Tulpanens dag, det tänkte jag inte på igår när jag skrev mitt inlägg. Därför bjuder jag på en bild idag med tulpaner från butiken.

Tulpaner blandade med Ranunkler, kan det bli vackrare?

onsdag 14 januari 2009

Tulpanfrossa

I dagarna två har jag legat för ankar. Hosta, feber och värk i lederna. Förkylning heter det visst.
Ni ska bara veta hur en kvinna mår när hon är riktigt förkyld...
Som grädde på moset får jag även migrän. Tack!

I går eftermiddag, efter att Jocke varit på två apotek för att få tag i min migränmedicin, reste jag mig från min bädd, stoppade in barnen i bilen och for till storstan.

I Malmö ligger Blomsterlandet där min vän Lena arbetar. Lena är en superduktig florist och tillika min hyresvärd för butiken.
I måndags hade Blomsterfrämjandet sin pressrelease för våren inne i butiken och Lena hade gjort flera underbara arrangemang som jag nu tänker bjuda på. Eftersom jag själv börjat sälja snittblommor söker jag nu efter inspiration.

Titta och njut!

fredag 9 januari 2009

Vårnyheter!

Idag har jag haft väldigt lugnt i butiken, det märks att det är januari...
Då har jag sysselsatt mig med datorarbete, lägga in nya varor i webbutiken.
Det tar sin lilla tid ska jag tala om, men det är ganska roligt...
när inte datorn bråkar med mig.

Vi har flera nya leverantörer bla Norregård Interiör, ett företag som har fantastiskt fina textilvaror i 1700-talsmönster. Rutigt och randigt i rött och blått.
Dessutom har de jättefina överdrag till stolar. Här har jag satt ett linnefärgat överdraget på en gammal pinnstol och lagt en dyna under, tanken är att den ska passa perfekt till en klädd 1700-tals stol. (Finns även att beställa i röd och blå randigt.)

Vi har även fått in en del leksaker, kanske inte så lantligt, men väldigt omtyckta av butikens kunder.
Leverantören heter Brigby´s och köper in leksakerna bla från England.


Sist men inte minst kan vi nu även erbjuda vykort att köpa även i webbutiken. Superfina, dubbla kort, med kuvert som kommer från Sköna Ting. Varför inte skicka en hälsning till någon du tycker om. (korten kommer in i webbutiken under morgondagen)

Så titta redan nu in på Cillas Cottage!

Missa inte vår superfina REA med bra priser på vinterns produkter!

torsdag 8 januari 2009

Virrig...vem...jag?

Ikväll och natt ska jag sova.
Det gjorde jag inte i natt pga katter, kylskåp, barn, hund mm. Grrrrr!
Men först ska jag planera mitt liv i min "nyinköpta" kalender, från Burde.
Tanken är att jag ska bli mer organiserad av att ha en kalender, hm...
Hittade kalendern idag efter att den varit borta sedan i mitten på december.....

onsdag 7 januari 2009

Stora tösen


Idag har "Tufflan" börjat hos dagmamman. Helt otroligt vad tiden går, Ronja är nu ett år och fyra månader. En tuff tjej som verkligen inte var blyg under inskolningen i morse.

Storebrorsan visade ju stolt hur allting fungerar.


Skönt, tycker jag. Det är ju jag som är mest nervös. Typiskt mammor!

tisdag 6 januari 2009

Vinterutflykt

Idag har hela famijen inklusive vår ohängde hund varit på vinterutflykt. Målet för dagen var Svaneholms slott som ligger ungefär en mil hemifrån. Här finns en fantastisk natur med promenadslinga och diverse grillplatser.

Vädret var nu idag inte så mysigt, minsugrader, lite små snöyra och grått, grått, grått. (bilden på slottet är från nätet)Men vi packade in barn och hund bilen. Ozzy vart så glad att han knappt kunde styra sig själv och sin femtiokiloskropp. Han som inte brukar tycka det är så kul att trängas med barnvagnen i bagageutrymmet hade nu svårt att dölja sin glädje. Efter ett tag förstod jag att han så klart sett matsäcken vi packat med, hund + korv = toppen!

Vid Svaneholm väntade våra vänner och de hade redan satt igång grillarna. Barnen och hunden for omkring och samlade pinnar medans vi vuxna drack varm glögg och mös runt grillen.

Efter att ha intaget några kolgrillade korvar med bröd promenerade vi en bit och sedan avslutades utflykten med varm choklad och fikabröd.

Väl hemma i värmen igen somnade hela familjen Sjöstrand i sängen....det var ju bara meningen att barnen skulle vila. Nu sitter jag helt förvirrade som jag brukar göra efter att ha somnat mitt på dagen och försöker få ihop tankarna till dagens matlagning. Efter som jag var så kreativ igår, så tror jag att jag låter Santa Maria hjälpa mig idag.

måndag 5 januari 2009

En slank hon hit....


...en slank hon dit och nästan slank hon ner i diket. Hjälp, vad halt vi har det här i Karlsborg. Grusvägen som leder ut till vår gård och rundan som vi brukar promenera är som ett blankpolerat golv av is.

Idag satte jag barnen i tvillingvagnen och tog hunden i koppel och gav mig av ut i kylan. Med små, små steg stapplade jag runt, fyra kilometer. Det var så halt att jag vart på väg att ringa Jocke så han fick komma till undsättning, men skam den som ger sig. Jag fick släppa hunden på ett ställe för att kunna få balans och fotfäste att få vagnen och mig över vägen, i uppförsbacke in på en annan väg. Ett perfekt objekt för dolda kameran....


Väl hemma igen satte vi igång att laga en underbart god köttgryta som jag hittat i ICAs receptbank. Min kära vän B bjöd på denna anrättning på en nyårsfest för något år sedan.

Jag gjorde nu en modifierad version av grytan eftersom jag kan tycka att det är lite dyrt med oxfile till vardags. Ni bestämmer ju själv om ni vill laga ICAs version eller min:


Cillas Lyxiga vardagsgryta


ca 800 g skinkinnanlår

100 g bacon

1 vitlöksklyfta

1 tsk salt

2-3 krm nymalen svartpeppar

1-2 krm malda nejlikor

1-2 krm malen kanel

1-2 krm riven muskotnöt

1 tsk timjan

1 stor gul lök

200 g svamp (t ex champinjoner)

2 msk smör eller margarin

1-2 dl vatten

2 dl vitt matlagningsvin

1 köttbuljongtärning

1 msk tomatpure

1 msk röd vinbärsgele

3 msk lätt creme freich


Gör så här

1. Skär köttet i cm-tjocka skivor och dela dem eventuellt. Skär baconet i små fina tärningar. Lägg kött och bacon i en skål. Skala och pressa över vitlöksklyftan. Blanda salt, peppar och övriga kryddor. Häll kryddblandningen över köttet och vänd runt. Låt stå en stund.

2. Skala löken. Ansa och skär svampen i bitar. Stek svamp och lök i lite matfett i en gryta, tills löken är mjuk och svampen fått färg. Ta upp alltsammans från grytan.

3. Lägg lite mer matfett i grytan och stek köttet tills det fått fin färg och är nätt och jämnt genomstekt. Ta upp det.

4. Häll vatten och vin i grytan. Tillsätt buljongtärningen och tomatpuré. Koka skyn 5-10 minuter, tills den blir riktigt mustig i smaken. Smaksätt med gelé och salta och peppra om det behövs. Så här långt kan rätten förberedas.

5. Lägg ner köttet i skyn. Tillsätt svamp och lök. Låt alltsammans hettas upp ganska snabbt. Istället för att reda med maizena klickar jag i creme freich. Servera med ris och grönsallad.


Lycka till! Cilla

söndag 4 januari 2009

Så blev det


Här ovan kan ni se bilder från vår sal och festdukningen som jag gjorde till vår Nyårsfesten. På bordet står rosa och vita tulpaner. På den vita duken ligger strödda silverstjärnor och gröna kvistar av poppel. I silverljusstakarna står vita ljus och till detta hade vi silver/vita servetter. Tjusigt!
Om ni undrar så är det kulörta sugrör som sticker upp ur glasen närmst i bild. DET är ju faktiskt fest - även för barnen!
Bilden överst visar vår ickefungerande öppna spis som står i ett hörn i salen. Resterna av den ligger ute på logen. När vi får råd ska vi förhoppningsvis kunna mura upp den och få den att fungera. Just nu är den en trevlig blickpunt och för att få lite mysbelysning har jag fyllt den med blockljus i olika storlek. Familjen som bodde på gården innan oss hade prytt den med en vanlig glödlampa. hmmm.
Må så gott!
Kram Cilla