söndag 30 november 2008

Öppningsdag!

Hej på er!

Sitter utmattad och trött vid datorn efter en hektisk och omtumlande vecka. Det har varit sorg över Rufus, men även mycket glädje. Tack alla ni som hört av er när vi hade sorg!


Idag har jag ÄNTLIGEN öppnat vår butik, med hjälp av min älskade syster. Joakim hade ju den otroliga tajmingen att åka på utbildning i morse och missade årets händels - vår butiksöppning.


Jag har knappt kunnat sova på flera dagar och har varvat kaffe med sömntabletter (inget jag rekommenderar). Det har varit sååå roligt idag när vi äntligen öppnade. Bilder kommer i morgon, men en trevlig man som hälsade på i butiken berättade att han bloggade och tog även bilder. Titta gärna in på hans blogg Bertil Tomelius Blogg Funderingar . Här kan ni se en lite suddig bild på mig och min syster (längst upp till vänster) samt en bild från ett av våra rum i butiken, föreställande en barnsäng.


Inte nog med detta, jag har dessutom fått en jättefin award av Ullis med bloggen Leva på landet . Tack, vännen!Denna fina utmärkelse skickar jag vidare till tre goda vänner som betyder mycket för mig. Jennie, Boel och Åsa, ni ska veta hur mycket jag uppskattar er. Kram på er!
Nu ska jag stupa i säng. God natt på er!

måndag 24 november 2008

En svart dag

I kväll när vi kom hem från butiken, hittade vi vår stora hankatt Rufus helt livlös under vår säng. Först trodde vi han var död, han var helt kall om tassarna och tom i blicken.
Jag tog honom i en filt och åkte i väg till en veterinär som bor en bit bort.
Hela vägen i bilen låg han i mitt knä, han andades knappt.
Klockan var visserligen halv nio och veterinären hade stängt. Deras hundar skällde ut mig och det lyste i fönsterna, jag såg någon röra sig där inne i huset. Fast jag knackade på dörren och tutade med bilen kom ingen ut och öppnade. Jag stod med honom i famnen och ropade på hjälp utanför deras ytterdörr men de öppnade inte.

Rufus dog i mitt knä, i bilen ute på veterinärens parkering.
Varför.......?

lördag 22 november 2008

Ny award!

Har fått en jättefin utmärkelse av Petra med bloggen Romantiska hem. Tack så jättemycket! Den värmer nu i butiks-och köksstressen. Petra och en väninna håller på med ett spännande projekt, en härlig, svensk inredningbok där även vår butik kommer ha förmånen att vara med. Boken kommer att finnas till försäljning fram mot sommaren 2009. Titta in på Petras sida för mer information.

Den fina utmärkelsen skickar jag vidare till Jenny med bloggen Blommor och lantliv. Hon skriver om livet som florist och mamma. Du inspirerar mig Jenny!

En stor kram till mina förädrar som ställer upp för mig och familjen i alla väder!



fredag 21 november 2008

Snön lyser vit på taken...

...endast Cilla är vaken.


I natt har vi haft förmånen att ha barnen sovandes hos mormor och morfar. Det vill säga att jag och Joakim har sovit en HEL natt. Inga tappade nappar, hämtade vattenglas, bytade blöjor.
Tror ni jag sover då? Ja, en stund sov jag så hårt att handen somnade, men sedan vaknade jag och saknade mina barn.

Vi har så mycket att göra just nu att barnen får vara ganska mycket hos mina föräldrar. Ronja och Lusvig älskar mormor och morfar så det är inte för den saken skull, utan det är för att jag får dåligt samvete. Fast jag vet ju att barnen har det bra.

Just nu hägrar bara butiken i mitt huvud. Jag kan inte svara på en fråga utan att få med något som har med Cillas Cottage att göra. Ska vi handla mat så tittar jag automatiskt på saker som vi behöver i butiken. Knasigt, eller hur?


När jag vaknade i morse trodde jag inte min ögon. Taken på stalllet och logen var helt vitt, dessutom var marken vit. Först trodde jag att jag blivit knäpp av allt vitmålande i butiken(där har vi den igen), men det visade sig att det faktiskt snöat här nere i söder.

Nu hoppas jag att snön ligger kvar till i kväll när barnen kommer hem. Hos mina föräldrar som bor några få breddgrader söderut skiner solen idag och det är barmark.

Nu ska jag sätta mig i bilen igen och ge mig av till Anderslöv. Jag ska fortsätta måla, just det, vitt! Tidigare har butikslokalen varit gul! Blomsteraffären som fanns där då hette Lejonblomman och lejongul i alla dess möjliga nyanser har tills nu prytt väggarna.

Men nu ska det alltså bli Cottage-Vitt!

onsdag 19 november 2008

Butiksbestyr

Hej på er!

Tänkte försöka skriva några rader i kaoset här hemma. Köket är ännu inte på plats. Ett tips till er som ska byta kök eller badrum. Det tar alltid dubbelt så långt tid som beräknat, det kostar dubbelt så mycket och är dubbelt så svårt som ni räknat med.....

Nu har vi fått tillträde till butikslokalen. Jag, Jocke och min pappa ägnade tre timmar igår åt att dra ut häftklamrar ur väggarna. Tjejerna som hade lokalen tidigare, verkar ha ägnat all ledig tid till att skjuta häftpistol. Väggarna kryllar av häftor.
Idag ska vi måla väggarna samt börja köra dit varor och inventarier.

Det känns fortfarande helt overkligt att vi ska få en "riktig" butik. Jag svävar på moln!

lördag 15 november 2008

Nyöppning!


Inte nog med att vi har fullt upp med att göra om köket.....


Vi är nog en sådan familj som tycker att ingenting händer och sedan, PANG, så händer ALLT på en gång.


Vi har hittat en butikslokal! På måndag går flyttlasset för Cillas Cottage och 1:a advent, den 30 November kl. 11.00 slår vi upp dörrarna till vår "nya" inredningsbutik i Anderslöv, en ort 1,5 mil norr om Trelleborg.

Tanken var först och har länge varit att vi skulle husera i snickeriet här på gården. efter många om och men har vi nu bestämt att flytta ut från gården. Det blir lättare för kunderna att hitta, det kommer förhoppningsvis fler spontankunder och vi syns överhuvudtaget bättre.


Inte nog med detta, Joakim har fått jobb, vilket betyder att jag nu får sköta större delen av Cillas Cottage själv.
Han börjar dessutom sin anställning med en veckas kurs på annan ort. Vilken dag tror ni kursen börjar?
Ja, just det. Söndagen den 30 november.... Ska det vara så ska det!
Så har ni vägarna förbi Anderslöv är ni nu välkomna in till oss!
Landsvägen 55.
Stor kram till er alla!


måndag 10 november 2008

KAOS!


Behöver jag tillägga att just nu är det svårt att hinna med bloggen....

lördag 8 november 2008

Köksförsäljning!

Vi har fått sålt vårt kök!

När vi flyttade in här i Karlsborg för ett och ett halvt år sedan var köket det enda som var något så när acceptabelt. Resten behövde helrenoveras, från golv till tak, kändes det som.

Men tokiga som vi är, min man och jag, bestämde vi oss för att även byta ut köket. Detta på grund av att vi kom över ett fantastiskt fint utställningskök från Swe Nova. Det gamla köket var lite väl modernt för min smak och jag älskar det nya köket- en riktig dröm.
Det nya fina köket som ni kan se här på bilden ovan(lånad bild från SweNova) har stått och väntat på rätt tillfälle ute i verkstaden, men nu är det dax att det ska få komma in i vämen. I morgon åker det gamla ut. Tack och lov för Blocket!

Så nu väntar en ihärdig vecka med matlagning och diskning i ....ja, jag vet inte riktigt än!

tisdag 4 november 2008

Nya projekt!

Ja, ett av dem kan jag ju avslöja.
Jag är sååå förtjust i Panduros Tilda-änglar. Nu har jag köpt en egen som jag ska knåpa ihop.
Panduro har fantastiskt mycket roligt och jag skulle kunna spenderat en förmögenhet där. Denna sysatsen köpte jag på REA i somras men har ännu inte hunnit sy den, men nu är det dags.

Hur julmarknaden gick? Jättebra. Tyvärr glömde jag kameran hemma, så nu väntar jag på min systers bilder.

lördag 1 november 2008

Nattliga aktiviteter

Innan jag hade barn var jag alltid ute i god tid. Jag var oftast för tidig.
Skulle vi iväg någonstans var jag färdig minst en timme innan och gick och väntade in tiden.

Nu är livet annorlunda. Det går inte riktigt att planera eller så är det så att tiden har blivit kortare....


I allafall så har jag nu, i sista minuten, (nästan)gjort färdigt, ljusstakarna som vi ska sälja i morgon på julmarknaden. Färgen hinner förhoppningsvis torka i natt(hoppas, hoppas)

Jocke har sågat och fixat. Han har borrat och filat. Sist men inte minst har han målat, torktiden skulle vara 16 timmar.

Nu har det gått ett dygn och mina fingeravtryck sitter fast i färgen (Hmm).

Den röda färgen är minutfärsk.








Titta nu noga, här kommer resultatet. Designen är inte unik, men det är mina fingeravtryck.




Vill ni beställa en adventsljusstake, endast 99kr (plus frakt), så skicka ett mail till cilla.sjostrand@telia.com