torsdag 28 augusti 2008

Nyinköpta blommor

Jag lever.....jag överlevde storstädningen och nu är svärmor på väg.
Tänkte jag skulle visa mina nyinköpta blommor innan jag tar en bloggpaus i helgen.
Känns lite oförskämt att sitta för mycket vid datorn när Ninni är här.

Härliga plättar i luften köpte jag som fick klättra på en vacker smidesställning. Krukorna kommer såklart från vår butik.

Ha en mysig helg på er. Kram Cilla

ps. Nästa vecka blir det tävling med fina priser.


tisdag 26 augusti 2008

Hjärta och smärta

"Städa, städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul!"

Nä, det är inte min melodi. Jag HATAR att städa, men nu är det alltså dax igen. Till helgen ska vi ha kalas med en massa gäster, svärmor kommer på torsdag och just nu är hela huset upp och ner.


Alla saker verkar ha lekt "hela-havet-stormar" tillsammans med barnen. Är det så här i alla småbarnsfamiljer, eller bara hemma hos oss?


Nu är Ludvig hos dagmamman och Ronja är deporterad till mormor och morfar så nu åker "skurkläderna" på.
Nya väldoftande rengöringsmedel har inhandlats, nya dammsugarpåsaroch jag har mutat mig själv med att jag ska få köpa nya blommor till fönsterna om jag klarar av denna utmaning...


Värmer nu upp med att blogga och dricka kaffe. Har intagit en stadig frukost, yoghurt och danskt rågbröd, så nu jäklar!!!'


Var föresten hos läkaren igår. Mitt blodtryck är ju fortfarande på tok för högt. Fick pratat mig fri från att börja med blodtrycksmedicin, så nu är det till att ändra vanorna.


Bort med socker, salt och fett. Förhoppningsvis tappar jag ett par kilo på vägen.

" Har du problem med sprit och rökning?" frågade sköterskan mig sist jag var där.

" Ja, svarade jag. Absolut, när andra röker och dricker. Nuförtiden dricker jag max ett glas vin innan jag somnar. Röka har jag aldrig lyckats med, örk."
Alltså återstår problemen; övervikt, kost och motionsvanor. Dessa tre ska jag nu ta itu med...
Är det fler därute som har samma problem kan vi kanske stötta varandra. Hör av er!
En lite ängel till alla mina läsare och er andra bloggare. Ta väl hand om er.
Städmoppen, här kommer jag!



söndag 24 augusti 2008

Lyckoprinsen

För ett par veckor sedan hade jag besök av en av mina bästa vänner, Åsa.
Vi har delat en hel del genom åren, bla 24kvm lägenhet i nio månader. Dessutom har vi haft både mot och medgång tillsammans, delat kärleksbekymmer, träningsvärk och löst en del världsproblem tillsammans. Listan skulle kunna bli lång, så jag slutar nog här.

Tyvärr ses vi inte så ofta, men nu bor vi lite närmre varandra igen(15mil) så nu ska vi nog kunna träffas mer. I allafall kom hon farandes i sin nya bil en dag i augusti och vi konstaterade att det var över sex månader sedan vi sågs sist.

En gång läste jag att "Vänner är som stjärnor. De finns alltid där, även när vi inte kan se dem."
Vi hade såklart massor att prata om, vilket vi gjorde över en termos kaffe och äppelpaj med vaniljsås. Dessutom hade hon med sig en superfin present till oss, en "lycka-till-present" till butiken. Tack Åsa!

Den söta grodprinsen ska ge välgång och klirr i kassan, enligt feng shui. Nu är det bara att hoppas på att Åsa har rätt!













torsdag 21 augusti 2008

Min första award

Syftet med utmärkelsen är att sända lite kärlek till de kvinnor som gör din dag, som lär dig nya saker och som lever sina liv fulla av generositet och glädje !


Efter en lite kämpig dag med ännu ett trasigt paket skickats till en kund och en dotter med en rejäl förkylning och en Kalle Anka bula i pannan (efter att hon studsat runt i soffan) fick jag denna finna award av Nettan som har Bloggen Bjurtjärnsvillan.

Det värmer när livet känns lite motigt och man släpar fötterna efter sig.

Jag skickar awarden vidare till min syster Anna med bloggen Havanna och till min vän Linda som kämpar på med vardagen i USA. Detta beskriver hon på sin blogg The Michelin Family goes västerut.

Jag blir alltid på gott humör när jag läser era bloggar. Ni får mig att skratta och bli varm i hjärtat. Tack!

Rundvandringen har börjat....

Oj ,vad tiden går. Jag har haft massor att göra plus att jag egentligen borde ta det lite lugnare. Blodtrycket säger mig att jag kanske är liiite stressad.

Men vad ska man göra när man vill för mycket?

Jag har ju tidigare lovat er en rundvandring hemma hos oss och nu känner jag att det är dags att börja så smått. Dvs jag visar de rum som för tillfället är städade, vilket betyder att jag kan ta mig in i rummet, med kamera, utan att snubbla över för mycket.
Hmmm, har jag nämnt att när jag blir rik ska jag ha en housekeeper?!

Vi börjar med barnens rum.
Välkomna in till:



Träbokstäverna har jag köpt på Panduro och målat. De sitter på dörren in till barnens lekrum.


Ludvig älskar fordon, här syns hans sparbössa i form av en lastare och en folkavagn i plåt.











Ronjas smycken förvaras i dessa söta askar.



Även barnen ska ju ha en egen kristallkrona i sitt rum. Vi har ganska högt i tak, 2,65m och det kräver sina lampor. Barnens teckningar, foton och annat kul hängs upp på väggen med hjälp av ett hopprep och målade tvättklämmor,




I fönstret finns ett sött hus med plats för värmeljus. Här har vi satt in batteridrivna ljus som Ludvig själv kan tända och släcka.
Skylten berättar: "My room, Girls not allowed" - Ludvigs skylt som nu kanske måste modifieras. Har men en lillasyster som man måste dela rum med så...






Min mormors gamla byrå kom till nytta igen, den rymmer nästan alla barnens kläder. Från tråkig brun till vitaste vit. Tjusigt!





Nästa gång ska ni få följa med in i vårt sovrum. Välkomna igen!

fredag 15 augusti 2008

Äppel päppel

Vår trädgård är full av äpplen. Helt underbart!
Vi har nu fyra äppelträd som dignar av äpplen. Gissa vem som bakar äppelkakor och pajer på löpande band?
Tyvärr är det ju en hel del äpplen som faller ner och blir förstörda. Så jag och barnen får gå och plocka. Vi vill ju inte ha fler getingbesök - de verkar trivas här utan att det serveras ruttnande äpplen påm gräsmattan.



När jag då gick där och plockade fallfrukt hittade jag det här roliga tvillingäpplet. Har ni sett något liknande?


Inte nog med att jag hittade ett...


...jag hittade ett till.

Det verkar som naturen spelar oss ett spratt!

torsdag 14 augusti 2008

Jag satte kaffet i halsen

......i morse. På sidan 7 i dagens morgontidning dvs Ystad Allehanda fanns ett helsides reportage om Cillas Cottage. Gulp... För er som är intresserade finns länken till webtidningen här:




Alla bilderna från tidningen är inte med, men ni kan iallafall läsa reportaget som faktiskt är riktigt trevligt. Det är nu över en månad sedan som artikeln skrevs så vi hade gett upp hoppet om att se den i tidningen, men nu är vi alltså lokala kändisar ;-)


Igår hade jag kärt besök av en vännina, tillika arbetskamrat från Oxie 4H, Annika som dessutom skriver den trevliga bloggen http://malmo4h.bloggagratis.se/






Vi tillbringade eftermiddagen med att dricka kaffe och lösa världsproblem på vår lilla veranda. Hon hade inhandlat diverse smaskens i delikatessen hos ICA i Ystad. Mums! Kaffet intogs i mina söta kaffekoppar som är ännu ett loppisfynd från tidigare i våras.






Nu är det alltså dags att sätta igång och jobba lite igen. För er som är intresserade så har vi stor sommarutförsäljning på Cillas Cottage webbutik. Välkomna in!

måndag 11 augusti 2008

Gårdagskvällen syprojekt

Jag lovade ju att visa gårdagens kvällsprojekt. Eftersom det började ösregna fick jag snabbt räddat in tvätten som hängde på tork. Den hamnade i en hög på verandan.

Gissa vem som intog toppen - Jo, vår lilla honkatt "Pussel", som jag tycker påminner lite om prinsessan på ärten. Eller hur?


Jag har länge "legat" på ett vackert tyg med stolar, som jag inhandlade på Bauhaus när de sålde ut sina tyger. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte köpte hela rullen. Här ska ni få se vad en bit användes till.

Tanken var att jag skulle sy klart kuddarna till trädgårdsmöblerna, men min tur ut på verandan fick mig att tänka om.
För ett tag sedan fick jag en gammal, charmig soffa av min moster, den har tillhört min mormor. Nu bor den på verandan och är katternas "favorit-sov-ställe". Den ahr behövt ett nytt överdrag och det blev kvällens projekt.




Visst är det snyggt?



Den charmiga soffan.


Gamla kuddöverdrag som jag också ärvt, passade perfekt i soffan.




Slutresultatet! Gissa om jag är nöjd!

söndag 10 augusti 2008

Min symaskin är i från Mars och jag är i från Venus

......och aldrig mötas de.....

I allafall pratar vi helt olika språk. vi har nu umgåtts från i mars då denna dygrip inhandlades dyrt på Hem och Trädgårdsmässan i Malmö. Min gamla maskin, från 1968 och jag var bundsförvanter, det var bara att mecka och banka lite på den när den inte ville.





Men den här nya maskinen är inte på samma nivå som jag, vi spelar helt enkelt inte i samma liga. När den inte vill, så går det på inga vis komma runt problemet utan att leta sig igenom en tvåhundrasidig manual. Den har 163 sömmar och tjugo minnen, dessutom kan den fem språk. Det finns inga rattar eller spakar utan en fin display som man trycker på, allt är datoriserat!


Idag när regnet öste ner här i Karlsborg satte jag mig ner för att ännu en gång få till ett samarbete och resultatet blev över förväntan. Tygerna jag köpte tidigt i sommar skulle nu förvandlas till.....
















Ny klädsel till våra gamla trädgårdsdynor!

Dessutom har min rara man förvandlat de "dassigt" bruna trädgårdsmöblerna till vita vackra skapelser.





Vilket resultat! Tänk vad bra det går när maskinen bara vill som jag!

I kväll ska jag fortsätt vårt "medlingsförsök" med att sy kuddar av stjärntyget.


lördag 9 augusti 2008

Färg kan göra underverk

Nu har jag lovat och lovat att visa bilder från mina loppisfynd. Eftersom en del försvunnit ur min dator har jag nu fått ta nya. Så några innan bilder blir det inte.



Ett fynd jag är stolt över är min "nya" kassaapparat till butiken. Den hittade jag på en loppis i Skurup och de ville först inte sälja den till mig. Jag har letat ett bra tag efter en gammal kassaaapparat och de är inte så billiga.



När jag nu hittade denna ståendes på en loppis blev jag eld och lågor. Men se, när jag frågade efter priset ville tjejen först inte sälja den. Den passar så bra i inredningen var orsaken. Hmmm.... Då kan den stå där tänkte jag.


När jag gått runt och tittat ett tag kom hon fram och frågade om hon skulle ringa ägaren och se om han kunde tänka sig att sälja. Visst tyckte jag, hon fick gärna ringa.
De dividerade fram och tillbaka på ett språk som jag INTE förstod men de kom fram till att den var till salu. Dessutom till ett pris långt under vad jag förväntat mig. Yes!



Så jag slog till, inte tjejen utan på kassaapparaten. Jag fick själv konka ut den i bilen och då såg jag att den inte var så snygg. På baksidan, dvs kundens framsida satt flera klistermärken och den var ganska repad i den brungröna färgen.



Men som med allting annat, lite färg kan göra underverk. Eller kanske ska jag säga att min man kan göra underverk.



Nu är den jättefin och den fungerar dessutom. Det kommer till och med ut en liten lapp på baksidan...till ingen nytta.


Nu är den alltså svart, vilket blev mycket snyggare. Eller vad tycker ni?

Ha det gott därute!


torsdag 7 augusti 2008

En olycka kommer sällan ensam

Är det inte så man brukar säga?

Jag har fått ett virus i min dator som gjort att när vi försökte reparera den raderades allt. Och då menar jag ALLT, bilder på barnen, alla brev, anteckningar, bilder till butiken, lagersaldo mm.

Det är bara att börja om från början igen... Gissa om jag har svurit och varit arg. Vem är så dum att man konstruerar ett virus och skickar iväg bara för att förstöra. Finns det inget annat att göra om man nu är duktig på datorer?

Dessutom fick vi tillbaka ett paket på posten, från en kund. Helt trasigt! Posten kan INTE hantera paket på ett normalt sätt. Hela lådan var trasig, och då är det tjock papp vi skickar i. Dessutom ligger varorna inpackade i bubbelplast (vilken gått sönder för lådan gått sönder), därav har varorna gått sönder. Så nu ska jag ringa posten....Grrrrrr

Bilder från kameran är alltså borta, så nya bilder kommer snart.

Hoppas morgondagen blir en bättre dag.

måndag 4 augusti 2008

Ösregn och Green Gate


Idag tar jag inte i då jag säger att det ÖSREGNAT här i södra skåne. Det formligen vräker ner så mycket så TV:n inte fungerar. Nu gör ju inte det mig någonting, men Ludde är uttråkad.
Jag har suttit med näsan i Green Gates höstkatalog och bjuder här på några bilder. Önskar jag kunde köpa in allt-både till Cillas Cottage och till vårt hem.
Det är underbara bilder med vackra textiler och fint porslin, mattor och plåtburkar. Nu i höst kommer även en kollektion med te. Snart har vi det i butiken!





Som jag berättade är det busväder här. Vår stackars kanin Harley får bo på verandan i natt, annars fanns risk för att hon blåste bort. Nu myser hon med en morot i halmen.
Det tycks liksom inte vara någon hejd på vädergudarna, regnar det så vräker det ner. Blåser det så blir det nästan orkan och skiner solen så är det som en stor grill. Ni som bor här nere i skåne vet ju dessutom vad som händer om det snöar...just det KAOS!


Nu sitter jag och Ronja i soffan med tända ljus på bordet. Grabbarna spelar dataspel. Jag lovade ju visa bilder från loppisfynden, men kameran måste laddas, så ni får vänta.
När barnen har somnat ska jag fortsätta sy på min racermaskin. Det är inte så lätt när de är vakna.
Ha det så gott!

söndag 3 augusti 2008

Livet med Cillas Cottage

Det är för det mesta superkul att jobba med butiken, både med webbutiken och med gårdsbutiken. Kunderna är trevliga och nu i helgen har vi haft fullt upp här hemma. Annonseringen börjar göra nytta och folk börjar känna igen oss.


I lördags hade vi bland annat besök av en trevlig blogvän Söder om landsvägen, som hann med att dricka kaffe och blev iväglurad till vår grannby som hade storloppis. Jag själv kom inte iväg från de höll på att slå igen men gjorde ändå några små fynd. I morgon får ni se....

Tillbaka till kunderna, det kommer människor lite varstans ifrån och det är så kul att få prata med dem. Vissa bor i närheten, vilket har gjort att vi lärt känna lite fler grannar, men många är här som turister och dessa blir glada av att vi har en webbutik också.

Kunden har ju alltid rätt...sägs det, men ibland blir man lite förvånad. Det finns ju ett uttryck som säger att "man lär så länge man lever" och det har vi gjort nu.

För cirka en månad sedan fick vi en väldigt stor beställning till webbutiken, det var varor för många pengar.

Vi vart så klart jätteglada, men lite misstänkta, kunde detta stämma.?Efter lite diskuterande ringde jag upp kunden ifråga och frågade. Jodå, hon var mycket trevlig och berättade att det stämde, hon skulle ha alla sakerna.

Vi packade för glatta livet, jag ringde och kompleterade beställningen hos två leverantörer på saker som tagit slut. Det var en del arbete. Dessutom tog flera av våra produkter "slut" så vi tog bort dem från hemsidan.
Paketet skickades iväg och vi bjöd på portot och postförskottsutgiften som tack för den stora beställningen.

Glada i hågen för att ha "slagit säljrekord" väntade vi på pengarna. Dagarna och veckorna gick....

I veckan gick jag in och spårade paketet hos posten och det hade inte hämtats ut. Jag ringde då upp kunden, tänkte att något blivit fel.

Jag hann knappt presentera mig förräns hon snäsigt sa att hon visste vem jag var och slängde på luren! Oj!

Dagen efter fick vi tillbaka paketet med varorna... De får vi ju tack och lov tillbaka, men nu har vi varit utan dem en månad och då inte kunnt sälja dem. Folk har frågat efter varor som tagit slut, som nu då visar sig finnas igen. GRRRRR!

Får man göra så här??? Har kunden verkligen rätt då?Vad tycker ni? Jag känner mig hellurad.