måndag 30 juni 2008

En bakvänd dalmatiner!

Jag är vit, Ludvig är vit och jag tror att även Ronja blev vit på ryggen när jag bar in henne. Ozzy lyckades också få lite vita prickar. "En bakvänd dalmatiner"
Det är möblerna jag fyndade på loppisen som håller på att ändra skepnad. Från skabbigt slitna till vackert vita förändras stolar, bord och bokhyllor sakta men säkert till vitaste vitt.
Som alltid när jag ska göra något har jag dessa två i släptåg och det lättadet idag var att låta även Ludde måla. Beväpnad med pensel gick han loss på bokyllan. Det blev ganska kladdigt....fast kul hade han. Är man tre år har man inte så stor koll på var brädan börjar och slutar. Tyvärr hade jag inte kameran framme.
Ronja satt snällt i sin vagn... en stund ... sedan hade jag henne på ena knät när jag målade den snirkliga pinnstolen och då lyckades även hon få färg på sig. Suck!
Nu ikväll lade jag tanken på att åka och träna på hyllan. Ska sätta mig vid symaskinen en stund.
Förhoppningsvis blir vi färdiga till helgen.
Kram på er!

lördag 28 juni 2008

Loppisfynd!

Hej på er!

Har skrivkramp efter den längre "romanen" igår. Idag har jag fyndat på loppis och på en utförsäljning i en gammal lanthandel. Otroliga fynd till vår blivande sommarbutik.

Tanken är att den ska öppna nästa lördag. I ett tält, på logen.... De ni!


Så nu är det bråda dagar. Det ska målas och fixas. Så nu ska jag vila en stund på soffan. Mysa med kattungarna och med min man.

Ha en härlig helg!

Snart får ni se resultatet av veckans inköp. Håll ut!

Kram Cilla

fredag 27 juni 2008

Arbetsmöte med impulsshopping!

Företaget vi håller på att bygga upp, Cillas Cottage är ju än så länge min mans. Jag är ju föräldrar ledig (vem har hittat på det ordet) och hjälper bara till när det behövs (hela tiden).

Idag hade vi bokat in snälla mormor (Tack mamma!) som ryckte ut och tog hand om vår avkomma för en stund.

Jag och min äkta hälft begav oss till Ystad för en stunds samtal i lugn och ro. Dvs utan blöjbyten, nappletande, Ludvig slår Ronja, Ronja tar Ludvigs napp, hunden kräks på golvet, sex kattungar kravlar ur sin låda, fåret rymmer, telefonen ringer och kaffet är slut.

Vi styrde kosan mot Bäckahästens café, eftersom man där kan sitta i trädgården i lugn och ro. Efter ca fem minuters kaffedrickande vände vinden och det började blåsa kallt ....och regna. Vi tog brickan med oss och flyttade in. Äntligen lugn och ro....

Nu är det ju så att ekonomi är inte min starka sida... har aldrig varit och kommer kanske aldrig bli. Jag kan göra av med pengar, det är jag nog världsbäst på om jag nu ska skryta lite, men gäller det budgetering, bokföring och annat tråkigt, står jag inte främst i ledet. Detta är gubben min bättre på... men helt oförstående i mitt handikapp. Suck!

Han däremot fattas de cellerna som har hand om tyger, färger, gardiner, inredning, blommor mm. Han blir stående handfallen om vi kommer in i en tyg eller inredningsaffär.

Jag förstår inte hur man inte måste titta in i alla inredningsbutiker och tygaffärer samt blomsteraffärer i hela Ystad om vi ändå är där. "Sånt säljer vi ju själva" säger han.


Precis, därför MÅSTE jag ju kolla in konkurrenterna. De kanske har något vi inte säljer och då kanske jag vill ha en sån.....Ja, ni fattar!

Resultatet av arbetsmötet blev, att vi ska fortsätta jobba på det vi är bra med...fast jag lovade att försöka förstå lite mer ekonomi.


Dessutom råkade ju tygaffären på
gågatan ha rea, halva priset
ALLA tyger och då hoppade
rullarna på mig. OOOOPPPS!








Så nu har jag mer på sylistan,
fina färger och läckra mönster.




Ni kan ju gissa vad det ska bli!



På vägen tillbaka till bilen
- en affär som är helt underbar.
Fast den är liten skulle jag kunna
stanna i flera timmar.
Åhh, vad de är duktiga där.
Eftersom jag hade kameran i
fickan ska jag dela med mig
av skönheten.




Oj, det var mycket att berätta idag. Sköt om er!

torsdag 26 juni 2008

Jag har fått paket!

Hej alla glada! ( och alla andra)


I går kom äntligen mitt efterlängtade paket från Bonaparte. Det är en riktig favoritbutik, de säljer fantastiskt snygga damkläder, men även lite till barn och herr. Just nu har de rea och då passade jag på att handla lite nytt.


Ska vi nu öppna butiken får man ju vara snygg när kunderna kommer. Då åker mysbyxor och urtvättade toppar av och klänning eller kjol på. Det är ju inte så praktiskt alltid att springa omkring i kjol här hemma även om det är ett favoritplagg.

"Du har ju en sån som flickor har", sa Ludvig till mig en dag när jag hade kjol. Hmmm... har man en kortklippt mamma är det kanske inte alltid så lätt. Så nu ska Ludde och Ronja få se mamma mer i kjol.


Här ska ni få se:

Den snygga smala tjejen är INTE jag, Jag är hennes raka motsats, kortklippt och betydligt fylligare. Jag kan inte gå så där kvinnligt heller för då slår låren ihop och jag ser ut som en "äggsjuk höna".


Dessutom hade jag inte fått hålla i så många ballonger, det finns två här hemma som hade sett till att de flugit till väders för länge sedan.


Sedan köpte jag den här fina tunikan. När jag gått en hel dag i klänningen och hållit in magen kan jag ta på mig tunikan och andas ut. Skönt!
Som jag berättat innan jobbar jag på att gå ner i vikt. Problemet är inte att röra på sig utan att låta bli all god mat. Det är ju sååå fantastiskt mycket god mat som man kan laga. När jag nu väl betsämt mig för att laga nyttig mat, hoppar alla smaskiga, snaskiga recept på mig och skriker. "Laga mig, Laga mig" och då är det svårt... Men skam den som ger sig.
Ps. Blomman som jag visade i min i förra inlägget vallmon, visade sig vara en Isländsk Vallmo, inte en sibirisk. Fy mig! Fast det är ju kallt på båda ställena.
Ha en bra dag! Nu ska jag ut och städa logen!

måndag 23 juni 2008

Regn och rusk!

Ute är det ett förskräckligt väder. Det gäller att njuta av blommorna så länge de håller sig kvar på buskarna. Äppelkarten rasar ner från vårt gamla äppelträd, vi får väl se hur mycket frukt det blir i år.


Idag har jag varit en snabb tur i Skurup, även i regn och rusk måste man göra vissa ärenden. Jag var inte ensam om att behöva medicin på apoteket i allafall.


Eftermiddagen tillbringade jag med mina mysiga barn i sängen, vi läste sagor och sov. Ute rasar stormarna blandat med regn. Känns som höst....


I morgon fortsätter funderingarna på hur vi ska göra med Sommarbutiken. Tanken är att vi ska ha den i ett stort tält på gården, men med virvelvindarna som nu råder lär både tält och inredning lyfta till väders. Just nu vänder vi ut och in på oss själva för att hitta en provisorisk butiksyta.

Innan jag slutar för dagen vill jag visa er ett nytillskott i trädgården. Det är en Sibirisk Vallmo som jag fått av min vän Boel. Tack och lov hann jag föreviga den med kameran, nästa dag kom Ludde med den i handen. Han hade plockat den till mig, så den fick pryda bordet en stund.


söndag 22 juni 2008

Midsommarhelgen!

Eftersom helgen inte blev riktigt som vi tänkt oss har jag inte så många bilder att visa, men här kommer några från midsommareftermiddagens firande:
Stången hade klätts redan på förmiddagen och vi kom lagom till dansen.

Med hjälp av bygdens starka män och kvinnor kom den vackra stången på plats.


Efter dansen vankades saft och kex. Ludvig lär Ronja äta Singoalla kex.
Han tar fyllningen och hon får resten.

Fast Ronja är lika glad för det.
Resten av helgen kan vi glömma. Kanske om jag orkar, en annan gång kan jag berätta.

torsdag 19 juni 2008

Midsommarförberedelser!

Tänk att det är midsommar i morgon igen. Det känns som det var igår vi firade nyår. Vi är ett kompisgäng som firar midsommar och nyår tillsammans. I år blir det i Skivarp hos Peter och Camilla.


Vi börjar firandet med silllunch i gröngräset och dans kring midsommarstången anordnat av byalaget. Förhoppningsvis håller vädret i sig. Visserligen behöver vi regn, men nu kan det vänta tills på lördag.

Sedan bli det lekar och grillning hemma hos familjen Falk.


Jag har fixat lite kluriga ordlekar till de vuxna och de yngre kommer få göra en femkamp. Jag tycker det är så kul med tävlingar och vill gärna få med alla i lekarna. Gammal som ung- Upp och hoppa!


Vad äter vi tokiga skåningar på midsommarafton då?

Själv är jag inte så förtjust i sill men äter gärna lax och skaldjur. En klassiker som jag inte vill missa är min västerbottenpaj som ingen vill var utan.


Här bjuder jag på receptet:


Cillas Västerbottenpaj


Pajskal:
2 1/2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

150 g smör

2 msk kallt vatten

1 ägg till pensling

1/2 tsk salt


Fyllning:

3 dl mjölk

3 dl vispgrädde

350 g riven västerbottensost

6 ägg

1 tsk strösocker

salt

svartpeppar


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör. Gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.

3. Tryck ut degen i en pajform, gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.

4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C.

5. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan. Blanda i osten, rör om tills den har smält.

6. Knäck äggen i ostblandningen och blanda i sockret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i 45 minuter.
Pajen kommer garanterat göra succé. Lycka till!

onsdag 18 juni 2008

Datorer, träning och EM

Köpte nya löparskor för ett par veckor sedan som är helt fantastiskt sköna. Fast de är inte så snabba....än. Det känns fortfarande som jag har betong i fötterna. Det kommer krävas många löparrundor till innan jag hittar flåset.
Varje måndag gympar jag på Friskis utegympa i Ystad. Den känns lite för lätt men jättekul. Skulle vilja komma iväg på fler pass men familjen kräver ju sitt.
*********************************
Idag och igår har datorerna krånglat. Ibland undrar jag hur mycket allting kan utvecklas och avanceras. Ibland känner jag mig lastgammal inför all ny teknik som behöver kunnas. Har man som vi en webbutik är man ganska eller jag ska nog säga mycket beroende av internet och datorn. Nu fungerar den igen och vi har kontakt med omvärlden.
*********************************
Så var det fotboll igen. Världen stannar för en stund och jag springer fram och tillbaka för att hålla ordning på barn, hund, dricka, snacks, kattungar mm. Förhoppningsvis gör de mål även denna gång....när jag är ute i köket. Hmm!

tisdag 17 juni 2008

Jaha, då var man här!




Har länge funderat på om jag ska byta bloggsida. Alltså, domänen. Nu gör jag ett test för att kolla om det känns bra. Brukar ju mest kolla in andras sidor som bloggar här och deras sidor är faktiskt snyggast. Det verkas finnas fler valmöjligheter att skapa en snygg blogg.

*******************

Jag är ju som sagt var svag för vackra saker och då vill jag ju också ha en snygg blogg.


*******************


Idag ska en ny annons skapas för införande i Drömhem & Trädgård. Vi är alltid ute i sista minuten, så nu blir det att sitta inne framför datorn. Suck!

********************

Jag har efter mycket om och men fått ordning på min symaskin så nu ska det sys och donas. Verandan ska få en uppfräschning med nytt sofftyg och nya stolsdynor. Foton kommer. Skulle vlja måla om verandan både på ut- och insidan men om jag nämner det får nog Jocke krupp.
Har jag tur får jag en stund över till sömnad efter annonsen.
Dags att börja jobba!
Kram Cilla